Beste hondenfietskar koopgids

Het kopen van een pup fietskar is net als het kiezen van de juiste aanhanger voor je vrachtwagen of SUV – het hoeft echt niet moeilijk te zijn, zolang je maar weet wat je zoekt. In dit deel van ons artikel gaan we dieper in op pupkarren, alsook op de dingen die je moet overwegen alvorens er een te kopen.

hondenfiets

 Wat zijn hondenfietskarren?

 Een hond fietskar is vergelijkbaar met de trailer die u koppelen aan uw truck of SUV wanneer je zin hebt om je boot, jetski, of zelfs een camper te vervoeren. Het punt is dat het een niet-gemotoriseerd voertuig dat lijkt op een kar, maar gebouwd met een luifel om de lading te beschermen – in dit geval een hond passagier – binnen. Technisch gezien is het net een miniwagentje, een koets die je aan een specifiek onderdeel van je fiets koppelt, zodat wanneer je op je fiets stapt, de aanhangwagen met je meebeweegt.

 Een aanhangwagen voor huisdieren wordt meer omschreven als een transportmiddel voor honden, waardoor ze passagiers worden op de genoemde koets of wagen. Het trekkende voertuig, in dit geval, is de fiets met uw benen die de kracht van de beweging leveren.

 Maar waarom zou u willen dat uw hond een passagier wordt in dit apparaat? Kan hij niet gewoon met u meelopen terwijl u zich een weg baant door de fietspaden?

 Het is waar dat honden grote afstanden kunnen afleggen. Maar als je toevallig in de zomer gaat fietsen, kan het desastreuze gevolgen hebben om je hond in de zon te laten rennen. Honden hebben geen zeer efficiënt lichaamskoelingssysteem zoals hun menselijke ouders die veel kunnen zweten om af te koelen. Daarom is het belangrijk om ze op een hondenfietskar te laten rijden zodat ze u gezelschap kunnen houden. Ze kunnen ook naast je lopen, maar zodra ze moe worden, kun je ze gemakkelijk in de hondenkar zetten en verder fietsen.

 Er is nog een andere reden waarom u zo’n fietskar zou willen. De meeste van deze producten wegen ongeveer 30 pond. En dan hebben we het gewicht van uw hond nog niet meegerekend. Laten we zeggen dat je een hond hebt die 40 pond weegt. Dat betekent dat je een extra weerstand van 70 pond hebt achter je fiets die je moet trekken. Dit verhoogt het werk van je beenspieren, vooral op hellingen. In wezen voegt u weerstand toe aan uw fiets en dat kan uw fitnessdoelen veel goeds doen. Het is waar dat de wielen van de kar de weerstand van het gewicht van de kar en uw hond op de een of andere manier teniet zullen doen. Er zal echter nog steeds een vorm van weerstand zijn waartegen u moet werken.

 Hetzelfde geldt als u de trailer als jogger gaat gebruiken. Het gewicht van het apparaat plus dat van uw hond vormen een geduchte weerstand voor uw armen, zodat u harder zult moeten duwen. Dit kan ook leiden tot sterkere armspieren, om nog maar te zwijgen van de beenspieren. 

 

 Dingen om te overwegen bij het kopen van hondenfietskarren

 Nu we een idee hebben van wat een hondenfietskar is en waarom je er een zou willen aanschaffen voor je hond, is het tijd om je kennis op te frissen over de dingen die je moet overwegen bij het kopen van zo’n hondenfietskar. Vergeet niet dat niet alle fietskarren gelijk zijn.

 

 Maat 

 

 De grootte van de hondencamper is een zeer belangrijke overweging. U wilt geen te kleine fietskar, want dat is oncomfortabel voor uw pup. Een goede vuistregel is om een trailer te kopen met genoeg ruimte zodat uw hond gemakkelijk kan zitten en bewegen.

 

 Koppeling of trekhaak 

 

 Dit bepaalt mede de kwaliteit van de rit. De kwaliteit van de koppeling of trekhaak kan van invloed zijn op het stoppen en het nemen van bochten, dus je moet kiezen voor die met een hoge kwaliteit trekhaken. Dit geldt vooral als u op hoge snelheid rijdt. Koppelingen van lage kwaliteit staan erom bekend dat ze aan de motor trekken, waardoor je aan ongelukken wordt blootgesteld.

 

 Omgaan met 

 

 Helaas zult u dit nooit echt kunnen inschatten zonder een proefrit te maken met uw hond in de trailer. Als u een proefrit kunt aanvragen, probeer dan te beoordelen hoe de trailer zich gedraagt ten opzichte van de beweging van uw fiets. Als dit niet mogelijk is, lees dan de reviews over hoe de trailer zich gedraagt op oneffen terrein.

 

 Draagbaarheid en montagegemak 

 

 Het is één ding om een product te hebben dat al voorgemonteerd is; het is een andere zaak om iets te krijgen dat enige montage vereist. Veel producten bieden tegenwoordig draagbaarheid in hun ontwerp, zodat u het apparaat kunt opvouwen zonder dat u handgereedschap nodig hebt. Dit is een geweldige optie omdat u zich niet langer zorgen hoeft te maken over het meenemen van veel gereedschap om het apparaat in elkaar te zetten. Hoewel het gemakkelijk te monteren is, moet u er wel op letten dat de verbindingen of verbindingsstukken gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, zodat ze de structurele integriteit van de aanhangwagen niet ondermijnen.

 

 Vloerbedekking 

 

 Een antislipvoering of -vloer is een zeer belangrijke overweging bij de aankoop van hondenfietskarren. In de regel moet de vloer op zijn plaats blijven, ongeacht hoe hobbelig de weg is. U kunt altijd een deken op de vloer leggen, maar die heeft de neiging om op te krullen en problemen te veroorzaken voor uw hond.

 

 Andere kenmerken 

 

 Veel van de huidige fietskarren zijn voorzien van allerlei handige functies, zoals veiligheidsvlaggen, remsystemen en zelfs veringsystemen voor een veel soepelere rit. Bedenk waar en wanneer je meestal gaat fietsen, zodat u het juiste model voor u en uw hond behoeften te krijgen.

 

 Veiligheidstips bij het gebruik van hondenfietskarren

 Fietsen is gezond en leuk, vooral met uw hond op sleeptouw. Het kan echter ook riskant zijn, vooral als je fietsen op onbekend terrein, oneffen terrein, of super drukke straten in de stad. U wilt gewoon niet dat uw fietsactiviteiten eindigen op een trieste noot. Daarom geven we u hier enkele veiligheidstips voor het gebruik van fietskarren.

 

 Leer uw hond hoe hij van een ritje met de fietskar moet genieten

 

 Veiligheid begint met een goed getrainde hond. U hebt een hond nodig die stil kan zitten in de fietskar terwijl u in beweging bent. U hebt ook een hond nodig die zich niet claustrofobisch voelt en de trailer uit elkaar begint te trekken. Daarom moet u, nog voor u aan uw fietsreis begint, ruimschoots de tijd nemen om uw hond te leren van de trailer te houden. Dit betekent ook dat ze moeten leren hoe ze in en uit de fietskar kunnen stappen met een simpel commando van u.

 

 Ken uw fietsparcours

 

 Rotsachtig en oneffen terrein vergroten het risico dat de fietskar omvalt. Gladde wegen en hobbelige oppervlakken kunnen ook het risico op ongevallen verhogen. Zorg ervoor dat u een duidelijk mentaal beeld hebt van waar u gaat fietsen, zodat u in uw hoofd nauwkeurig kunt uittekenen waar u gaat trappen. Dit betekent ook dat u extra alert moet zijn op obstakels op de weg.

 

 Koop een geschikte aanhanger

 

 Zelfs met de beste bedoelingen om uw hond te beschermen, als u niet de hand kunt leggen op een stevige en betrouwbare hondenfietskar, dan nodigt u in wezen uit tot een ramp. Neem de tijd om echt te kijken naar de verschillende kenmerken van een veilige fietskar.

 

 Denk aan de wetten van de fysica

 

 Het loont de moeite om in gedachten te houden dat je een zwaar voorwerp sleept en dat dit je momentum en evenwicht aanzienlijk zal beïnvloeden. Als u bergafwaarts gaat, kunt u verwachten dat het momentum uitzonderlijk groot zal zijn, wat betekent dat het veel moeilijker zal zijn om te controleren wanneer u wilt stoppen. Stoppen zal ook veel tijd kosten. Als u bergop gaat, trekt het gewicht van het object u naar achteren en dat kan uw momentum en uw evenwicht verstoren.

 

 Gebruik veiligheidsvoorzieningen op uw fietskar

 

 Gebruik altijd ingebouwde veiligheidsvoorzieningen in uw fietskar. Er zijn er met reflecterende randen en met hoge zichtbaarheid vlaggen om uw aanwezigheid aan te kondigen, zelfs van veraf. Remmen zijn ook belangrijk, net als LED-verlichting.

 

 Overschrijd de gewichtslimiet van de fietskar niet

 

 Als de fabrikant zegt dat er maximaal X kilo op kan, ga dan niet over dit maximumgewicht heen. De stabiliteit en betrouwbaarheid van het voertuig worden getest op basis van deze gewichtslimiet. Hoewel het theoretisch mogelijk is om verder te gaan dan wat is voorgeschreven, kom dan niet in de verleiding, omdat er meestal ongelukken gebeuren in onbegane wateren.

 Bij het kiezen van de beste aanhangwagen is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen, het rijgedrag, de trekhaak, de vloerbedekking en de draagbaarheid. Even belangrijk is te weten hoe u de fietskar veilig gebruikt, zodat ongelukken kunnen worden vermeden. En met onze 10 beste hondenfietskarren, hopen we dat u kunt beginnen met het selecteren van de meest geschikte fietskar voor uw hondenvriend.

 Uw hond trainen om in een fietskar te rijden

 Hondenfietskarren kunnen een uitstekende manier zijn om uw hond mee te laten fietsen. Maar als uw hond niet goed getraind is om op deze fietskar te rijden, loopt u een groot risico dat uw hond uit de fietskar kan springen. Er mag dan wel een leiband bij zitten, maar dat maakt het alleen maar erger. De deuren van de aanhanger mogen dan wel beveiligd zijn, maar dit zal uw hond alleen maar opwinden als hij bang is. Daarom is het belangrijk dat u uw hond traint voordat u met de door u gekozen trailer gaat fietsen.

 De beste manier om te beginnen is door de hondenkar in het bijzijn van uw hond in elkaar te zetten. Laat hem snuffelen aan alle verschillende onderdelen terwijl u alles in elkaar zet, maar zet de wielen nog niet vast. Eenmaal in elkaar, open de deurflappen en laat hem daar gewoon staan. Sommige honden zullen het idee krijgen dat ze door het deurtje naar binnen kunnen. Zo niet, laat uw hond dan gewoon met rust. Het belangrijkste is dat uw huisdier gewend raakt aan de aanwezigheid van de hondentrailer.

 Probeer de favoriete speeltjes van uw hond in de cabine te gooien en kijk of hij naar binnen wil. Als hij dat doet, prijs hem dan en geef hem wat lekkers. U kunt ook wat lekkers aan de voet van de deur van de aanhanger leggen en dan nog een paar binnen vlak bij de deur. Draag uw huisdier echter niet de cabine in – het moet uit zichzelf naar binnen gaan. Wees geduldig en bereid met positieve bekrachtiging zodra hij binnen is. Doe dit verschillende keren totdat uw hond er al aan gewend is om in de trailer te blijven.

 Monteer vervolgens de wielen van de kar en koppel hem aan uw fiets. Roep uw hond om naar binnen te gaan. In het begin kan hij aarzelen omdat de deur nu hoger is dan wat hij gewend was. U kunt nog steeds hondenspeeltjes of traktaties gebruiken om uw hond naar binnen te lokken. Zorg ervoor dat u deze stap vele malen oefent totdat uw huisdier er helemaal vertrouwd mee is.

 De volgende stap is om uw huisdier te laten wennen aan het vastzitten in de cabine. Laat uw hond naar binnen gaan en maak hem vast aan de riem. Open de ramen en sluit de toegangsdeur. Geef hem een paar seconden de tijd in deze situatie. Verleng geleidelijk de tijd dat uw huisdier aan de leiband in de woonwagen zit. Als het eenmaal comfortabel is, dan kunt u een heel kort ritje maken. Doe het de eerste tijd rustig aan en vermijd hobbels en kuilen. Kortom, maak de rit zo aangenaam mogelijk. Hondenspeeltjes of traktaties moeten hem bezig houden terwijl u fietst.

 Als uw huisdier meer dan vertrouwd is met het rijden met de trailer kunt u geleidelijk de afstanden van uw rit vergroten. Dit zou moeten helpen uw huisdier voor te bereiden.

 

 Hondenfietskar FAQ:

 V: Hoe kan ik de hondenkar aan mijn fiets bevestigen?

 A: Hondenaanhangers worden geleverd met hetzelfde fundamentele mechanisme om een aanhangwagen of tweede eenheid aan uw voertuig te bevestigen. U moet dus de universele trekhaak rechtstreeks op de as van uw fiets monteren.

 Als uw fiets is uitgerust met een as met snelsluiting, moet u de spies verwijderen en deze door de opening van de trekhaak steken. Duw de spies in de as van de fiets en zet hem goed vast. Druk de vergrendeling goed aan. Maak u geen zorgen over de plaatsing van de koppeling, die corrigeert zichzelf vanzelf.

 Als uw fiets is uitgerust met assen met bouten, moet u de asbout verwijderen. Zet de hondenfietskoppeling erop en zet de bout vast. Als uw fiets een interne versnelling in de wielnaaf heeft, dan heeft u een trekhaakadapter nodig.

 V: Hoeveel gewicht kan een hondenfietskar aan?

 A: Dat hangt allemaal af van het aanbevolen maximale laadvermogen van de fabrikant van de hondenkar. Het idee is dat hoe steviger de constructie, hoe groter het maximale draagvermogen. Het is altijd veilig om de gebruikershandleiding van de fietskar te raadplegen om de gewichtslimieten te kennen. Plastic frames moeten altijd vermeden worden, tenzij uw passagier minder dan 20 pond weegt. Over het algemeen moet u gaan voor stalen frames, vooral als u een hond hebt die 50 pond of meer weegt.

 V: Hoe maak ik een hondenfietskar schoon?

 A: Het schoonmaken van een hondenkar is niet echt moeilijk. De meeste fabrikanten hebben afneembare luifels of panelen die u gemakkelijk in de wasmachine kunt gooien. De meeste stoffen materialen kunnen gemakkelijk in de machine worden gewassen, tenzij anders vermeld. Het zijn de verbindingen en de bewegende metalen onderdelen die u met de hand moet schoonmaken, zoals de naaf, de velg en de spaken van de wielen. Gelukkig kunnen deze gemakkelijk met een doekje worden schoongeveegd.

 V: Hoe kan ik mijn hond rustig houden in de trailer?

 A: Niet alle honden houden van het idee om in een trailer te rijden, die vooral op oneffen terrein erg hobbelig kan zijn. Hoewel u uw huisdier altijd kunt trainen om zich in de trailer te gedragen, zullen er momenten zijn dat ze erg angstig zijn. Daarom is het een goed idee om hondenspeeltjes en traktaties in de fietskar te leggen om uw huisdier bezig te houden. Dat gezegd hebbende, hond traktaties en hondenspeeltjes mag nooit worden beschouwd als vervanging voor goede ‘ol training, natuurlijk.

Deze teksten vind je misschien ook leuk

Veilig op reis met je hond

Als je je volgende reisplannen aan het maken bent, vergeet dan niet ervoor te zorgen dat het veilig en comfortabel is voor je huisdier. Als