Beste hondengordel koopgids

  Het kiezen van de juiste hond veiligheidsgordel moet vrij eenvoudig zijn, maar toch veel mensen eigenlijk kiezen de verkeerde. Velen kiezen zowat elk ander harnas dat ze in hun handen kunnen krijgen omdat ze er praktisch hetzelfde uitzien; nou ja, bijna. Het ding is dat er een heleboel dingen die je moet overwegen bij het kopen van producten zoals deze. Eerst en vooral zal de kwestie zijn of het werkelijk veiliger is om uw hond aan een autostoeltuigje te doen dan hem in een reismandje of draagbare reiskrat te zetten. Dit is slechts een van de vele vragen die we zullen proberen te beantwoorden in deze uitgebreide koopgids die we voor u hebben samengesteld.

gordel

 Zijn veiligheidsgordels voor honden veilig?

 Er is echt een grote vraag over de veiligheid van deze producten. Er zijn meldingen van incidenten waarbij de hond ernstig gewond raakte na een auto-ongeluk, ook al droeg hij een hondengordel. Laten we proberen te onderzoeken hoe een hondengordel eruit ziet, omdat de veiligheid ervan rechtstreeks verband houdt met het ontwerp.

 Een hondengordel is vrijwel hetzelfde als de veiligheidsgordel van uw auto, behalve dat het ene uiteinde aansluit op het harnas van uw huisdier en het andere uiteinde is uitgerust met een metalen gesp die past in de gesp van uw autogordel. Bij sommige ontwerpen moet de veiligheidsgordel van uw auto door de veiligheidsgordel voor honden worden geschoven. De lengte van de riem is korter dan die van een riem om uw hond stabiel en op zijn plaats te houden terwijl de auto in beweging is. Het probleem is dat, bij een auto-ongeluk, de tether de voorwaartse beweging van het lichaam van uw hond zal stoppen. Als zijn lichaamstuig niet volledig is opgevuld, bestaat de kans dat de plotselinge versnelling-vertraging tot inwendige verwondingen kan leiden.

 Laten we dit eens vergelijken met twee andere veiligheidssystemen voor honden die in voertuigen worden gebruikt: een beveiligd hek en een hondenkrat.

 Een beveiligd hek wordt meestal gebruikt in wagens en SUV’s en vormt een barrière tussen het achtercompartiment van het voertuig en de passagierscabine. Honden hebben de volledige ruimte van het achtercompartiment voor zichzelf. Ze zijn niet vastgebonden omdat ze al enigszins in een “kooi” zitten. Helaas kan bij een auto-ongeluk de plotselinge toename van het momentum de hond helemaal naar de voorkant van het voertuig slingeren en recht tegen het beveiligde hek smakken. Ook dit kan tot verwondingen leiden. Zelfs bij een plotselinge stop zonder dat er sprake is van een auto-ongeluk, kan de hond toch van zijn poten worden geslingerd en tegen de spijlen van het hek terechtkomen.

 Anderzijds beperkt een hondenkrat in wezen de ruimte waarin honden zich kunnen bewegen. De meeste reiskratten zijn tegenwoordig gemaakt van hard plastic, wat een stuk beter is dan metalen kooien. Het grootste probleem is dat, als de bench niet is vastgebonden of vastgezet op het voertuig, hij bij een auto-ongeluk in alle richtingen kan worden geslingerd. Erger nog is dat de hond verwondingen kan oplopen door tegen de binnenwanden van de bench te stoten. Aangezien de ruimte relatief kleiner is, zouden de verwondingen op zijn minst minder ernstig en omvangrijk moeten zijn in vergelijking met de verwondingen die worden aangetroffen in beveiligde hekken. Zelfs als de bench is vastgebonden, kan de hond bij een plotselinge vertraging nog steeds tegen de binnenwanden van de bench stoten.

 Dus, van deze drie methoden om een hond vast te zetten tijdens het reizen, blijft het gebruik van een autogordel voor honden het veiligst, omdat het uw hond op zijn plaats vastzet en een grotere stabiliteit biedt voor uw huisdier terwijl het voertuig in beweging is. Houd er rekening mee dat in alle drie de honden voertuig veiligheidssystemen, het risico van letsel is altijd aanwezig in het geval van een crash of een ongeval.

 Hoe gebruikt u een veiligheidsgordel voor honden?

 Afhankelijk van het type hondengordel dat u aanschaft, is het gebruik van deze veiligheidsattributen voor honden vrij eenvoudig. Het moet echter duidelijk zijn dat u dergelijke systemen onder geen enkele omstandigheid aan een hondenhalsband mag koppelen. Het moet alleen worden bevestigd aan een gewatteerd harnas voor honden.

 Een hondengordel lijkt meer op een zeer korte riem die u vastmaakt of verbindt met de bestaande autostoel van uw auto. Als de riem is voorzien van een gesp, zorg er dan voor dat de gespmaat past in de gesp van uw autogordel. Je moet de gesp eerst aan de gesp vastmaken. De meeste tuien zijn volledig verstelbaar. U kunt de riem eerst langer maken voordat u de clip aan het tuigje van uw hond vastmaakt. Pas daarna de riem aan tot de gewenste lengte.

 Als de hondengordel geen sluiting heeft die kan worden vastgegespt, wordt hij meestal geleverd met een lus waar u de veiligheidsgordel van uw auto inclusief de schouderriem doorheen moet steken. U kunt dan de autogordel vastgespen zoals u normaal zou doen. Pas nu de lengte van de riem aan.

 

 Wat te zoeken in een hondengordel

 Voordat u op zoek gaat naar de best mogelijke veiligheidsgordel of harnas voor uw hond, moeten we eerst proberen te begrijpen wat de wettelijke basis is voor het gebruik van dit soort beveiligingsmiddelen.

 Technisch gezien zijn er geen wetten die automobilisten of bestuurders verplichten om hun honden te beveiligen met tuigen of veiligheidsgordels wanneer ze op een motorvoertuig reizen. Er zijn echter veel staten in het land die wel wetten implementeren op het gebied van afgeleid rijden. Veel van deze wetten verbieden het rijden met een huisdier op de schoot van de bestuurder. Doet u dit toch, en wordt u betrapt, dan wordt u automatisch bestraft met een relatief kleine boete, maar niettemin een boete. En als je toevallig aan het rijden in New Jersey met uw pooch op je schoot, wees niet geschokt te worden bestraft tot $ 1.000 voor het doen van dit. Zelfs als uw pooch was niet op je schoot, het loutere feit dat je reist met een ongebreidelde hond betekent dat je schuldig bent aan het schenden van de wet op afgeleid rijden.

 Andere staten kunnen hebben verschillende wetten die van toepassing zijn op verschillende situaties. Bijvoorbeeld, als u een vrachtwagen bestuurt in Californië, Connecticut, Massachusetts, Minnesota, New Hampshire, Oregon, en Rhode Island wordt er eigenlijk van u verwacht dat u uw hond in een bench stopt die vervolgens op het flatbed van uw vrachtwagen wordt geplaatst. De krat moet ook goed worden vastgemaakt of kruiselings worden vastgebonden voor meer veiligheid.

 Het is dus van cruciaal belang om volledig op de hoogte van de afgeleid rijden wetten in uw staat, zodat u kunt dienovereenkomstig worden geleid over wat voor soort hond veiligheidsgordel je moet kopen. Dat gezegd hebbende, laten we nu eens kijken naar de dingen waar u zich op kunt richten bij het kopen van een hondengordel.

 

 Doorgegeven crashtests

 

 Dit is misschien wel de belangrijkste factor die je moet zoeken in een veiligheidsgordel voor honden. Er zijn veel producten op de markt die niets meer zijn dan een korte riem met een clip aan het ene uiteinde die u gebruikt om vast te maken aan het harnas van uw hond en een metalen gesp aan het andere uiteinde die past in de gleuf van de gesp van uw autogordel. Het is heel gemakkelijk om een toestel als dit te maken. Vrijwel iedereen die de basiselementen van het ontwerp begrijpt, kan het maken. U kunt zelfs één zelf maken als u wilt.

 Nochtans, slechts die fabrikanten die hun producten aan strenge tests zetten verdienen uw aandacht. Veel van de vandaag beschikbare producten zullen alleen maar voorkomen dat uw hond zich met uw rijgedrag bemoeit. Op geen enkele manier helpen deze uw hond te redden in het geval van een auto-ongeluk. Houd er rekening mee dat de hondenautogordel de botsing misschien overleeft, maar niet noodzakelijkerwijs uw hond. Als zodanig is het noodzakelijk dat u de kleine lettertjes van deze producten leest om er zeker van te zijn dat ze zowel getest zijn op botsingen als op veiligheid. Dit moet u een goed gevoel geven over uw keuze.

 

 Duurzame constructie

 

 De constructie van het veiligheidsharnas is belangrijk. Hoogwaardige materialen garanderen niet altijd een uitstekend product, helaas. U zult ook moeten letten op de manier waarop deze materialen zijn gebruikt of samengesmolten in het ontwerp. Het stiksel van het harnas of de veiligheidsgordel moet u een gerust gevoel geven over de duurzaamheid en sterkte ervan.

 

 Veilig te gebruiken als wandeltuig

 

 Het idee van het beveiligen van uw pooch tijdens het reizen is zodat u uw hond gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Dit betekent dat het veiligheidstuigje ook als wandeltuigje moet kunnen worden gebruikt. Het zou gewoon een verspilling van moeite en tijd zijn als u een verschillend harnas heeft voor in de auto en om mee te wandelen of te flaneren. Dit is weliswaar mogelijk, maar het geeft stress aan uw hond en ook onnodige druk op u. Vergeet niet dat uw hond er al helemaal klaar voor is als u eenmaal op de plaats van bestemming bent. Stel u de frustratie eens voor als u uw hond nog steeds uit zijn autotuigje moet halen en hem in zijn wandeltuigje moet doen.

 

 Veelzijdigheid

 

 Dit gaat eigenlijk hand in hand met de veelzijdigheid van het auto veiligheidstuigje als wandeltuigje. Als u een regenjas of zelfs een bovenkleding aan het harnas kunt bevestigen, dan zou het echt geweldig zijn.

 

 Gebruiksgemak

 

 Aangezien we het in wezen hebben over het aantrekken van de autogordelgordel voor honden aan uw hond elke keer dat u hem meeneemt voor een ritje, wilt u er misschien ook zeker van zijn dat het vrij gemakkelijk aan te doen is. Maar als u het niet erg vindt om het omdoen ingewikkelder te maken, dan kunt u deze parameter gerust achterwege laten.

 Uw hond laten wennen aan een veiligheidsgordel

 De meeste honden voelen zich niet echt op hun gemak met een hondengordel, omdat die hun bewegingsvrijheid beperkt. Echter, zoals alle hondje toestellen, het vereist training en veel geduld om uw hond te wennen aan een veiligheidsgordel.

 Als uw hond al getraind is om aan de lijn te lopen met behulp van een harnas, zou het leerproces een stuk sneller moeten gaan. De sleutel is echter om eerst het idee van de veiligheidsgordel aan uw hond te introduceren. Nogmaals, dit is om ervoor te zorgen dat uw hond zal leren om het veiligheidstuigje te accepteren als normaal elke keer dat hij in uw voertuig stapt. U kunt uw hond in de auto zetten met het hondentuigje stevig vastgemaakt aan de veiligheidsgordel van uw auto. U hoeft dit nog niet aan uw hond te koppelen en u hoeft zelfs nog niet in uw auto te rijden. Breng gewoon elke dag een paar minuten door met uw hond in de auto en de veiligheidsgordel die gewoon op de autostoel ligt. Dit helpt om uw hond de autogordel te leren accepteren.

 Zodra uw hond niet meer te veel aandacht besteedt aan dit veiligheidsattribuut, kunt u beginnen met het bevestigen van de gordel aan het harnas van uw hond. Doe dit zonder uw auto te laten draaien. Dit is alleen maar om uw hond te laten wennen aan het gevoel van het tuigje om zijn lichaam dat vastzit aan uw autogordel. Tegen de tijd dat uw hond al ontspannen is en eraan gewend is dat hij aan de gordel vastzit, kunt u de motor van uw auto starten.

 Langzaam maar zeker neemt u uw hond vervolgens mee voor een kort ritje door uw buurt. Doe het langzaam, zodat uw hond zich niet verwondt door tegen het veiligheidstuigje aan te wriemelen.

 Volg de aanwijzingen van uw hond. Als hij al op zijn plaats in de auto kan blijven zitten met het veiligheidstuigje om, dan kunt u de snelheid en de afstand van uw proefritten opvoeren. Het zal niet lang duren voordat uw hond al begrijpt dat hij zijn veiligheidsgordel moet dragen elke keer dat uw hond in uw auto springt en u er een ritje mee gaat maken.

 

 Tips voor reizen met de hond

 Reizen met uw trouwe viervoeter kan heel leuk zijn. Maar als u er niet volledig op voorbereid bent, kan reizen een surrealistische nachtmerrie worden. Hier zijn enkele reistips om ervoor te zorgen dat uw reizen met uw hond probleemloos verlopen.

 

 Zorg ervoor dat uw hond in topvorm is. Reizen kan veel stress veroorzaken bij uw hond. Dit kan nog worden versterkt als uw huisdier gewoon niet in uitstekende fysieke gezondheid verkeert.

 Gebruik het juiste beveiligings- en vervoerssysteem voor honden. U hebt drie keuzes: veilige hekken, draagbare kratten, en autogordels voor honden met het juiste harnas. Kies altijd een product dat op botsingen is getest.

 Vergeet niet om de juiste documentatie voor uw hond mee te nemen, zoals identificatiepapieren, vaccinatiegegevens en medische of veterinaire gegevens. U kunt overwegen uw huisdier te laten chippen.

 Als u met de auto reist, zorg er dan voor dat u uw hond niet voert voordat u vertrekt. Dit helpt reis- of wagenziekte te voorkomen. Bovendien kunt u uw hond onderweg voldoende water geven. Plan ook geplande stops om uw hond de gelegenheid te geven zichzelf te ontlasten en uit te rekken.

 Als je met het vliegtuig reist, zorg er dan voor dat je weet welke eisen de luchtvaartmaatschappij stelt aan het meenemen van je huisdier. Luchtvaartmaatschappijen zullen eisen dat je hond in een geschikte bench vervoerd moet worden. Zorg er dus voor dat je deze richtlijnen eerst controleert.

 Als je in een hotel of andere accommodatie verblijft, zorg er dan voor dat je van tevoren hun beleid met betrekking tot huisdieren kent. Sommige accommodaties staan gasten toe hun huisdieren mee te nemen. Als uw huisdier mag blijven, zorg er dan voor dat u de etiquetten begrijpt die betrekking hebben op het hebben van een huisdier in een hotel of een vergelijkbaar type accommodatie.

 

 Veiligheidsgordels voor honden zorgen voor een stabieler platform voor uw hond om met u mee te reizen. Hoewel deze systemen verwondingen door auto-ongelukken niet kunnen voorkomen, kunnen ze toch helpen de ernst en omvang van dergelijke verwondingen te minimaliseren.

Deze teksten vind je misschien ook leuk

Veilig op reis met je hond

Als je je volgende reisplannen aan het maken bent, vergeet dan niet ervoor te zorgen dat het veilig en comfortabel is voor je huisdier. Als