Beste hondenhalsband koopgids

  Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenhalsband 

halsband

 Het kiezen van een hondenhalsband kan niet alleen afhangen van welke kleur de kleur van de vacht van uw huisdier complimenteert. Helaas, het proces van het kopen van een halsband is veel ingewikkelder. Wij hebben de fundamentele categorieën geïdentificeerd die individueel moeten worden overwogen – de grootte, het ontwerp, het materiaal, en het type van halsband – alvorens de juiste halsband voor uw beste vriend te kiezen.

 *Opmerking terzijde: We bespreken niet de materialen die gebruikt worden om prong- of kettingkragen te maken, noch zullen we ze hieronder als types van halsbanden vermelden. Deze beslissing is genomen op grond van de schadelijke mentale en fysieke gevolgen die deze halsbanden toebrengen. Wij geloven bovenal dat honden ethisch behandeld moeten worden, en willen dit principe in onze inhoud weergeven. 

 

 Maat

 

 Het zou niet gezegd hoeven te worden, maar de halsband die u voor uw Duitse Dog heeft uitgezocht, past uw Chihuahua niet. Hoe u de juiste maat halsband kunt bepalen voor zowel kleine als grote honden, leest u in onze FAQ-rubriek hieronder.

 

 Ontwerp 

 

 Hondenbezitters kunnen uit zoveel verschillende halsbanden kiezen, variërend van gedurfd tot sierlijk. Gepersonaliseerde hondenhalsbanden in het bijzonder voegen een beetje charisma en individualiteit toe aan een accessoire dat alle honden om hun nek dragen. Aan de ene kant van het spectrum drukken eigenaars op een slimme manier hun telefoonnummer en de naam van hun hond op hun halsband voor het geval hun label eraf valt, terwijl sommige eigenaars misschien een beetje te ver gaan door deze halsbanden te personaliseren met een foto van hun hond.

 

 Materiaal 

 

 Neopreen: Ook bekend als polychloropreen, neopreen halsbanden zijn extreem licht en aanbevolen voor honden met een gevoelige huid. In het voordeel van zowel honden als hun baasjes zijn neopreen halsbanden volledig waterdicht – wat betekent dat uw hond die in het water springt om een plons te nemen, zijn accessoire niet zal beschadigen.

 Leer: Hoewel lederen halsbanden meestal een stevig prijskaartje hebben, maakt het comfort en de klasse die ze uitstralen het allemaal waard. Uw hond zal nog jaren rondspringen met hun favoriete lederen halsband om hun nek, dankzij hun lange levensduur en duurzaamheid. Laat u niet misleiden door valse lederen halsbanden, zoals bonded leder dat samengesteld is uit zowel echt als nep leder (restjes huid).

 Lees hier onze gedetailleerde gids over de Beste Leren Halsbanden voor Honden.

 Nylon: Nylon halsbanden zijn zeker leuk; dat geven we toe. Voor slechts een paar dollar kunt u een dierenwinkel binnenlopen en kiezen uit een onmetelijk aantal gekke halsbanden met allerlei patronen en kleuren. Maar omdat ze zo goedkoop zijn, gaan ze meestal binnen een paar maanden tot een jaar stuk of zien ze er haveloos uit.

 

 Type 

 

 Er zijn massa’s verschillende soorten hondenhalsbanden op de markt, maar slechts een minderheid is geschikt om rond de tere nek van onze huisdieren te plaatsen. Laten we hieronder de belangrijkste soorten bekijken.

 Verschillende soorten hondenhalsbanden 

 LED Halsbanden: Vroeg uit de veren voor het werk in de ochtend of consequent te laat thuiskomen om uw pup te vinden pesten je voor een wandeling? LED-halsbanden geven u gemoedsrust als u ‘s ochtends vroeg of ‘s nachts gaat wandelen: uw pup kan nu vrij rondlopen dankzij een combinatie van knipperende en vaste LED-lampjes en reflecterend materiaal op zijn halsband. In het ergste geval, als uw hond ‘s nachts wegloopt, waarschuwt dit type halsband andere voetgangers en weggebruikers voor hun aanwezigheid.

 Standaard Halsbanden: Dit type halsband bestaat meestal uit een plastic of metalen gesp. Ze zijn eenvoudig en perfect voor honden die minimaal toezicht nodig hebben tijdens hun wandelingen.

 Martingale Halsbanden: Hoewel we op geen enkele manier veroordelen het gebruik van prong en choke halsbanden, de martingale kraag is een veel minder extreem alternatief voor de opleiding van honden. Oorspronkelijk ontworpen voor windhonden omdat hun nek groter is dan hun hoofd, waardoor halsbanden met gespen gemakkelijk afglijden, zorgt een martingaalkraag voor meer controle. Samengesteld uit twee lussen – één om de halsband rond de nek van uw pup aan te passen, de andere zorgt voor extra controle aan de lijn – het dubbele mechanisme plaatst spanning rond de nek van een hond als hij begint te trekken. De halsband verslapt zodra uw hond stopt met trekken aan de lijn. Hoewel een hond nooit zonder toezicht mag worden gelaten wanneer hij een martingaalhalsband draagt, omdat de metalen elementen naar beneden kunnen glijden en ervoor kunnen zorgen dat uw pup erop kauwt en zo zijn tanden beschadigt, brengen deze halsbanden geen andere veiligheidsrisico’s met zich mee.

 Zijn hondenhalsbanden echt gevaarlijk? 

 Humane hondenhalsbanden zoals hierboven beschreven worden aanbevolen voor uw harige vriend, omdat ze een plaats bieden om de contactgegevens van de hondeneigenaar te bewaren. Dit gezegd zijnde, sommige hondenhalsbanden zijn absoluut gevaarlijk en zouden verboden moeten worden. De dierenrechtenorganisatie PETA voert actief campagne tegen het gebruik van prong- en chokehalsbanden, omdat zij van mening is dat deze haaks staan op de positieve bekrachtigingstactiek. In feite is het ontwerp van deze halsbanden er juist op gericht honden te straffen door pijn of ongemak toe te dienen. Een grafisch feit dat wijst op het soort misbruik dat hormoonhalsbanden aan honden toebrengen, is dat honden littekenweefsel rond hun nek ontwikkelen als gevolg van de pijnlijke metalen uitsteeksels die de huid rond hun nek afknellen. Aangezien littekenweefsel geen gevoel heeft, blijven honden trekken, zich totaal niet bewust van het feit dat ze zichzelf pijn doen in dit proces. Ook wurghalsbanden zijn lichamelijk en geestelijk gevaarlijk. Wat het eerste betreft, is het gebruik ervan in verband gebracht met het verbrijzelen van luchtpijpen, het breken van botten en het prolapseren van oogbollen. Wat het laatste betreft, stel je de ongelooflijke angst voor die een hond moet voelen als hij een halsband om zijn nek krijgt die hem verstikt, en je zult meeleven.

 Daarom is het essentieel dat u de juiste informatie over halsbanden leest om ervoor te zorgen dat u niet de verkeerde koopt en onbedoeld schade toebrengt aan uw lieve hond. Om de gezondheid van uw pup te beschermen, willen we u met de FAQ die we hieronder hebben verzameld in de juiste richting sturen, zodat u vol vertrouwen samen kunt gaan wandelen.

 Beste hondenhalsbanden FAQ:

 V: Moet mijn hond altijd een halsband dragen? 

 A: Hoewel het afhankelijk is van de staatswetten, is het in verschillende staten wettelijk verplicht om uw hond in openbare buitengebieden aan de lijn te houden. Niet alleen is het dragen van een halsband wettelijk verplicht, maar als uw hond afdwaalt, is de kans groter dat hij veilig thuiskomt als uw contactgegevens om zijn nek hangen.

 V: Hoe kies ik de juiste maat halsband? 

 A: Als u een paar eenvoudige stappen volgt, wordt uw hond snel en nauwkeurig opgemeten voor zijn nieuwe halsband.

 

  Zoek een betrouwbaar instrument om te meten: Het meten rond de hals van uw hond kan niet goed worden uitgevoerd als u alleen maar een liniaal hebt liggen. Investeer in een betrouwbaar meetlint – bij voorkeur een stoffen naaimachine – voor u deze taak uitvoert. Als u al uw halsbanden kwijt bent en niet kunt wachten tot u tijd hebt om een meetlint aan te schaffen, is het gebruik van een touwtje om te meten of de halsband goed past en dit touwtje vervolgens met een liniaal op te meten, uw beste kans op succes.

  Neem de maat: U moet uw hond voor een halsband enkele centimeters van hun hoofd af meten. Voor middelgrote tot grote honden voegt u twee centimeter toe; voor kleine honden één centimeter.

  Zorg ervoor dat u de halsband niet te strak opmeet: Het nemen van de perfecte meting hangt allemaal af van ervoor te zorgen dat de meting ‘snug’, niet strak, rond de nek van uw hond zit. Een goede maatstaf is twee vingers onder de halsband van uw hond schuiven. Is de ruimte tussen de hals van uw pup en de halsband te klein om dit uit te voeren? Dan heeft uw hond een grotere halsband nodig. Integendeel, te veel ruimte vraagt om een kleinere maat halsband.

 

 V: Vanaf welke leeftijd moet een hond een halsband dragen? 

 A: Uw hond leren zich aan de leiband te gedragen is vaak een moeizaam proces – maar wel één dat moet beginnen als hij tien weken oud is. Aangezien uw puppy op dat moment nog niet de noodzakelijke trekjes heeft gekregen om te gaan wandelen, kunt u oefenen met aangelijnd wandelen in uw tuin of zelfs in uw huis. Voordat u met het trainen van uw puppy aan de lijn begint, moet uw pup een paar dagen gewend zijn aan het gevoel van een halsband om zijn nek.

 V: Wat voor soort halsband is het beste voor een puppy?

 A: De nekjes van puppy’s zijn zo klein en teer dat halsbanden van neopreen of nylon worden aanbevolen vanwege hun lichte constructie. Als u echter een puppy heeft van een ras met slankere hoofden, zoals Greyhounds, is een martingaalhalsband de beste oplossing om te voorkomen dat uw pup uit zijn halsband glijdt.

 V: Hoe maak ik mijn halsband schoon? 

 A: De meeste hondenhalsbanden kunnen niet in de wasmachine gewassen worden, waardoor sommige baasjes dit klusje maar aan zich voorbij laten gaan. U zult echter spijt krijgen van deze beslissing wanneer de halsband van uw huisdier begint te stinken, af te geven op de huid van uw hond, en vervolgens te verspreiden naar hun bedden, uw bank – noem maar op!

 Om te voorkomen dat deze stank verspreiden door uw huis, alles wat je hoeft te doen is de normale shampoo die u gebruikt om uw huisdier te wassen en voeg een kleine hoeveelheid in een kom met warm water. Leg vervolgens de halsband van uw hond in de kom – als hij echt smerig is, wrijft u het vuil eraf terwijl hij in het water ligt. Nadat je de halsband twintig minuten hebt laten weken, knijp je het overgebleven water eruit en leg je hem op de radiator of buiten in de zon om hem mooi op te laten drogen.

Deze teksten vind je misschien ook leuk

Veilig op reis met je hond

Als je je volgende reisplannen aan het maken bent, vergeet dan niet ervoor te zorgen dat het veilig en comfortabel is voor je huisdier. Als