Beste intrekbare hondenriem koopgids

  Een riem is een geweldig hulpmiddel voor het trainen van honden, vooral in de vroege stadia waar ze nog steeds leren om te luisteren en te reageren op uw oproepen of commando’s. Typisch zijn er twee soorten leibanden, de conventionele korte leiband en de langere verlengbare koord.

hondenriem

 Ondanks het feit dat intrekbare hondenriemen een pak slaag hebben gekregen van dierenexperts, met name dierenartsen en dierenrechtengroeperingen, beschouwen velen ze nog steeds als uitzonderlijk nuttig, niet alleen bij het trainen van mormels, maar ook om hen de mate van vrijheid te geven die ze verdienen.

 

 Een van de belangrijkste problemen die mensen hebben met het gebruik van dergelijke lijnen is het gebrek aan of onvoldoende controle van de eigenaar over de hond. Als u de lijn tot het maximum verlengt, vergroot u in feite de afstand tussen u en uw hond. Voor uw huisdier betekent dit vrijheid om te doen wat hij wil. Helaas, als hij plotseling de straat oversteekt of als een gevaarlijker hond hem plotseling aanvalt, zal het extra lange koord het u behoorlijk moeilijk maken uw hond te controleren of zelfs maar te beschermen.

 Een ander probleem is dat bij een plotselinge ruk aan het koord, het mogelijk zal knappen. En omdat uw hond meer dan 20 meter van u verwijderd is, zou hij al in de volgende hoek zijn voordat u zelfs maar kunt beginnen te rennen. De plotselinge ruk vormt ook een risico voor de integriteit van de ruggengraat van uw huisdier. Er zijn gevallen bekend van mormels die letsel aan hun ruggengraat hebben opgelopen door de plotselinge rukbeweging aan de lijn. Niet alleen loopt uw hond het risico gewond te raken, maar u loopt ook het risico uzelf te verwonden. Als uw mormel een krachtiger ruk aan de lijn geeft, kunt u op de grond worden gesleurd, wat kan leiden tot snijwonden, kneuzingen, builen, schaafwonden en zelfs breuken.

 U leert uw hond ook onbewust om aan de lijn te trekken. Het punt is dat honden leren dat door te trekken en te rukken aan het flexi koord, ze in staat zijn om hun ruimte en dus, vrijheid te vergroten.

 Dit zijn allemaal terechte zorgen. Het goede nieuws is dat er dingen zijn die u kunt doen om u te helpen alle veiligheidszorgen weg te nemen die andere mensen over deze flexibele riemen kunnen hebben. Het is zo, kritiek om slechts die te kiezen en te kopen die bepaalde eigenschappen hebben die kunnen helpen deze vrees of zorgen verminderen.

 Voordelen van het gebruik van een Intrekbare Leiband

 Elk product kan zijn eigen set van voor-en nadelen hebben. Terwijl wij reeds met u enkele van de redenen hebben gedeeld waarom de deskundigen zeggen dat de intrekbare lijnen nooit bij honden zouden moeten worden gebruikt, zou u zeker opgelucht zijn om te vernemen dat er ook voordelen aan het gebruik van een intrekbare lijn zijn. We hebben een aantal van de meest voorkomende hieronder opgesomd.

 

 Laat honden toe om honden te zijn

 

 Honden in het wild zijn niet beperkt in hun exploratie. Er zijn geen riemen om ze vast te binden. Hoewel men altijd kan beweren dat de honden die wij in huis hebben zeker niet de wilde honden zijn, zullen ze toch een zekere mate van vrijheid nodig hebben om zichzelf te zijn, om de ‘hond’ te zijn die ze zouden moeten zijn. Het aanschaffen van een intrekbare riem kan hen helpen met een zeker gevoel van vrijheid om te dwalen en te verkennen. Dit geldt vooral als u mormels hebt die meestal blij zijn als ze op snuffelavontuur kunnen gaan zonder dat u ze af en toe een duwtje of trekje hoeft te geven. De aanzienlijke afstand tussen u en uw huisdier kan door uw mormel op de een of andere manier worden geïnterpreteerd als een teken dat hij zijn ware hondse aard de vrije loop laat. En u weet hoe dit kan helpen bij de ontwikkeling van een gezondere hondenpsychologie.

 

 Verstelbare lengte

 

 Bij een verlengbare riem hoort ook dat u de lengte ervan gemakkelijk kunt variëren. Als u in een gebied bent waar gewoon te veel obstakels zijn of misschien veel mensen of huisdieren, dan is het inkorten van het koord tot de lengte van een standaardriem gemakkelijk. Als u wilt dat uw mormel aan uw zijde blijft in deze omstandigheden, dan kunt u de lengte van het koord inkorten en het op zijn plaats vergrendelen. Maar zodra u al in een open veld bent waar er geen obstakels of risico’s voor u en uw huisdier zijn, dan kunt u het koord weer langer maken. Technisch gezien ligt de verantwoordelijkheid voor het aanpassen van de lengte van het koord op uw schouders. Op deze manier kunt u de veiligheid en de behoefte aan verkenning van uw huisdier garanderen.

 

 Kan worden gebruikt voor rappel training

 

 Uw hond leren naar u toe te komen wanneer u zijn naam roept, is een belangrijke taak voor elke serieuze huisdiereigenaar. Dit verhoogt de veiligheid van pooches wanneer ze buiten zijn. Een goed getrainde hond zal onmiddellijk naar zijn baasje rennen als hij geroepen wordt. Net als elke andere hondentraining, kan terugroep training een tijdje duren om onder de knie te krijgen. De truc is om uw hond te laten bewegen of geleidelijk verder van u weg te laten dwalen. Dit is waar een intrekbare riem echt kan helpen, omdat het de noodzaak van meerdere leibanden elimineert.

 Bijvoorbeeld, in de eerste fase van de terugroep training laat u uw hond rondlopen binnen een straal van 10 meter van uw locatie. Zodra hij leert om naar u toe te komen op het moment dat u zijn naam roept of een geluid laat horen, dan kunt u de afstand vergroten tot 15 meter, dan 20 meter, enzovoort. Als u geen verlengbare riem gebruikt, zult u 3 tot 4 riemen van verschillende lengtes moeten aanschaffen. Een intrekbare riem, vooral één met een ongewoon lang koord, zal zeer nuttig zijn bij de terugroep training van uw hond.

 

 Kan nuttiger zijn voor personen met een handicap

 

 Personen met fysieke beperkingen kunnen veel baat hebben bij hulphonden die aan een intrekbare riem zijn gekoppeld. Hoewel goed getrainde hulphonden niet per se een riem nodig hebben om het simpele feit dat ze worden getraind om hun meesters te gehoorzamen, zijn er nog steeds die enige vorm van controle nodig hebben. Bijvoorbeeld, als de persoon niet kan opstaan en een taak wil uitvoeren, kan hij zijn huisdier bevelen de taak van op een afstand uit te voeren. Bovendien is door het langere koord van dit soort riemen, het risico dat het koord verstrikt raakt in de wielen van de rolstoel technisch lager dan standaard riemen.

 

 Kan helpen bij het uitlaten van honden

 

 Kunt u gemakkelijk uw poep uitpoepen als er iemand naast u staat? We kunnen alleen maar raden dat uw antwoord ‘nee’ is. Hoewel u misschien denkt dat ze geen privacy nodig hebben als ze moeten poepen, kunnen sommige honden het gewoon niet goed doen als hun baasje naast hen staat. Sommige honden willen een zekere mate van privacy als ze moeten plassen. Met een uittrekbare riem kunnen ze hun behoefte doen op een verborgen plek, meer privé. Het lijkt misschien absurd, maar het helpt echt.

 

 Welke lengte van leiband heb ik nodig voor mijn hond?

 Gezien het feit dat het belangrijkste verschil tussen een standaard en een intrekbare hondenriem is in de maximale lengte van het koord, is het dus belangrijk om de best mogelijke lengte van de riem die het meest geschikt is voor uw hond te identificeren.

 Standaard hondenriemen variëren meestal in lengte van 4 tot 8 meter, hoewel 6 meter een zeer populaire optie is. U zou deze lengte moeten kiezen als u absolute controle over uw hond nodig hebt, zoals tijdens gehoorzaamheidstraining en gedragsmodificatietraining. Als u dagelijks hardloopt of jogt, is het ook een goed idee om een kortere riem te kiezen, zodat u uw hond kunt controleren om naast u te lopen. Nog belangrijker, kies een kortere lijn als u in drukbezochte gebieden bent, locaties met aanzienlijke gevaren en obstakels, en relatief krappe ruimtes.

 Als u veelzijdigheid wilt in de hoeveelheid controle die u over uw huisdier uitoefent, dan is een intrekbare riem perfect. Deze kan zo kort zijn als 4 meter en volledig uitgetrokken tot 30 meter. Het komt ook met een vergrendelingsmechanisme dat helpt ervoor te zorgen dat de lengte van het koord blijft op het niveau dat u wilt. Als u dus absolute controle nodig hebt, zoals bij het gebruik van een standaard hondenriem, kunt u de lengte van het nylon koord eenvoudig op de kortst mogelijke stand instellen. Als u wilt dat uw hond van zijn vrijheid geniet, zodat hij zijn omgeving kan verkennen, dan kunt u het koord op zijn volledige lengte instellen.

 Tips bij het wandelen met een intrekbare riem

 Intrekbare of niet, een leiband is een geweldig hulpmiddel als je met je hond gaat wandelen of zelfs sporten. Echter, omdat er problemen zijn met het risico dat het koord verstrikt raakt of zelfs het risico van wurging bij uw huisdier, is het belangrijk om te leren hoe u een intrekbare leiband correct gebruikt. Hier zijn enkele tips voor het uitlaten van uw hond met een oprolbare riem.

 

 Plan uw wandelingen – We hebben al gezegd dat u geen uittrekbare lijnen mag gebruiken op plaatsen waar veel verkeer is of waar de lijn verstrikt kan raken in obstakels. Daarom is het noodzakelijk om uw wandeling te plannen. Maak een mentaal beeld van de locatie van gevaren of obstakels, zodat u deze kunt vermijden wanneer u al in het gebied bent.

 Inspecteer uw omgeving: Zie uzelf als de spil of het middelpunt van een groot wiel. Aan de omtrek van dit wiel bevindt zich uw hond. U zult moeten inspecteren en beoordelen wat zich in dit ‘wiel’ bevindt, evenals de onmiddellijke omgeving ervan. Op deze manier kunt u aanpassingen maken in de lengte van het koord.

 Kies een leiband die goed zichtbaar is: Omdat uw huisdier verder van u af zal staan, zien andere mensen in de omgeving uw poepie misschien wel, maar u niet. Ze zouden het kunnen aanzien voor een loslopende hond en het melden bij de dierenbescherming. Een riem met reflecterend materiaal of die zelfs van veraf goed zichtbaar is, kan dit incident helpen voorkomen.

 Gebruik alleen een lengte die u echt aankunt: Hoe korter de lengte van de riem, hoe meer controle je hebt over je pooch. Probeer de lengte van het koord te bepalen waar u zich het prettigst bij voelt. Als u er zeker van bent dat u uw hond op maximale afstand nog onder controle kunt houden, doe het dan gerust.

 Gebruik geen intrekbare lijn bij sterke en grote honden: Grote en krachtige honden moet je altijd aan een standaard riem doen. Eén machtige ruk van hen en ze zijn eraf als je een intrekbare versie gebruikt.

 

 Deze 10 beste intrekbare hondenriemen zijn uitstekende hulpmiddelen voor het uitlaten en zelfs het trainen van uw pooch. Het is echter belangrijk dat u weet hoe deze te gebruiken om te helpen voorkomen dat de problemen in verband met foutief gebruik. Weten hoe te gebruiken optimaliseert ook de vele voordelen die het u en uw huisdier kan geven. Het is ook belangrijk dat u leert hoe u met uw hond aan een oprolbare lijn moet lopen. Alleen door dit soort leibanden op de juiste manier te gebruiken, kun je het nut van dergelijke apparaten inzien.

Deze teksten vind je misschien ook leuk

Veilig op reis met je hond

Als je je volgende reisplannen aan het maken bent, vergeet dan niet ervoor te zorgen dat het veilig en comfortabel is voor je huisdier. Als