Beste regenjas voor honden koopgids

  Waar moet je op letten bij een goede hondenregenjas

 Het kiezen van een goede hondenregenjas betekent dat u op zoek moet gaan naar bepaalde eigenschappen die uw huisdier warm en comfortabel houden in de regen en tegelijkertijd zijn veiligheid en zekerheid verbeteren. Hier zijn enkele dingen waar u op moet letten bij het kiezen van een goede regenjas voor uw hond.

regenjas

 Toegang aan de lijn

 

 Tenzij u uw hond hebt getraind om los met u mee te lopen, ongeacht de omgevingsomstandigheden, is het een must om uw huisdier aan het tuigje en aan de lijn te doen. Helaas, als de regenjas geen opening heeft waar de lijn of de D-ring van het harnas door kan, dan is het onmogelijk om met uw hond aan de lijn te wandelen.

 Een onbelemmerde toegang tot de hondenriem is dus een must. Dit gat moet ook een klep hebben die als afdekking dient, zodat er geen water door kan.

 Misschien vindt u onze gids over het beste hondentuig ook interessant.

 

 Verstelbare en veilige riemen

 

 Hoewel u de juiste maat van uw hond kunt hebben, komen maatverschillen in regenjassen voor, om nog maar te zwijgen van de eigenaardige kenmerken van huisdieren. Met veilige en verstelbare riemen kunt u uw hond beter vastmaken. Nog belangrijker is dat de riemen de regenjas op zijn plaats houden, zodat zelfs als u een onstuimige hond in de regen hebt, hij beschermd blijft omdat de jas niet wegglijdt.

 

 Kap

 

 De meeste honden houden er niet van als hun gezicht met water wordt bespat, dus een kap zou moeten helpen. Maar niet alle honden hebben graag een kap over hun hoofd. Hoewel een verlengde kraag kan helpen, biedt die niet echt veel bescherming tegen de regen. U kunt uw hond dus trainen om een kap over zijn hoofd leuk te vinden, of u kunt deze functie helemaal overslaan, vooral als uw hond echt niet zo regen-avers is.

 

 Reflecterende oppervlakken

 

 Als het regent, is de zichtbaarheid altijd minder. Met een regenjas in opvallende kleuren zoals fel oranje en neon groen is uw hond beter zichtbaar voor automobilisten, voetgangers en andere hondenuitlaters in de buurt, zodat ze weten dat er een hond in de regen loopt of rent. Sommige regenjassen zijn voorzien van reflecterende stiksels of strips. Helaas bieden deze niet echt een goede zichtbaarheid in een zware regenbui.

 

 Voeringen

 

 Sommige regenjassen voor honden hebben een binnenvoering die dient om uw huisdier warmte te geven. Deze kan gemaakt zijn van wol, fleece, of zelfs synthetische materialen. Houd er wel rekening mee dat deze meestal duurder zijn dan de conventionele regenjas met één laag.

 

 Tips voor het uitlaten van uw hond in de regen

 Iedereen weet dat honden hun dagelijkse wandeling nodig hebben. Als het echter regent, staan ouders van huisdieren voor het dilemma of ze hun hond mee naar buiten moeten nemen voor hun dagelijkse wandeling of dat ze deze over moeten slaan en de rest van de dag binnen moeten doorbrengen met het spelen met de favoriete speeltjes van uw hond. Dierenartsen zeggen dat het prima is om honden in de regen uit te laten, vooral als u een hondenras hebt dat van nature dol is op water. U moet er echter altijd voor zorgen dat ze warm blijven, zodat ze niet aan onderkoeling lijden. Hier volgen enkele tips om veilig met uw hond te wandelen in de regen.

 

 Koop een betrouwbare regenjas voor uw hond

 

 Het klinkt misschien absurd dat regenjassen kunnen helpen om uw hond warm en comfortabel te houden, zelfs in de regen. Zolang hij regenwater uit de rest van zijn lichaam kan houden, zou hij het prima moeten doen. Misschien wilt u ook investeren in regenlaarzen, hoewel niet alle honden die graag dragen. Er zijn ook hondenparaplu’s die aan de halsband van uw hond kunnen worden bevestigd, meer zoals de geïmproviseerde aureool van een kind dat de rol van een engel speelt in een toneelstuk.

 

 Blijf uit de buurt van drukke straten

 

 Sommige honden houden van de plens water op hun lichaam of zelfs in hun gezicht. Sommigen hebben er absoluut een hekel aan. Hoe dan ook is het beter om drukke straten te mijden, want de spetters van rijdende auto’s kunnen ook uw huisdier laten schrikken. Ze kunnen gaan rennen of, erger nog, er angstig van worden. Het is niet gemakkelijk om een bange hond aan de kant van een drukke straat te kalmeren, zeker niet als het ook nog hard regent.

 

 Ga naar het hondenpark

 

 Het is altijd beter om naar het hondenpark te gaan voor de dagelijkse wandeling van uw huisdier. Daar zijn geen bewegende voertuigen die water op uw hond spuiten. In plaats daarvan kunnen er plassen water zijn waar uw huisdier in wil spelen. Sommige honden vinden het heerlijk om hun pootjes in de plas te dopen en er speels op te springen om hun eigen plons te maken. Verwacht dat uw huisdier daarna helemaal modderig is, dus u kunt het beste een paar handdoeken of zo meenemen om het lichaam en de poten van uw hond af te vegen voordat u hem in uw auto tilt.

 

 Wandel in gebieden met beschutting

 

 Het is aan te raden dat u in gebieden loopt waar voldoende beschutting is tegen de regen. Hoge gebouwen en soortgelijke structuren kunnen u en uw hond beschermen tegen de wind, die de koude temperaturen van het regenwater kan versterken. Het houdt de regen misschien niet helemaal tegen, maar het kan de hoeveelheid regen die op uw huisdier valt zeker tot een minimum beperken. Wandelen in straten met veel bomen zou ook moeten helpen.

 

 Droog uw huisdier goed af na de wandeling

 

 Ongeacht waar u uw huisdier mee naartoe neemt voor een wandeling op een regenachtige dag, zorg ervoor dat u het grondig afdroogt zodra u thuiskomt. Voor kortharige rassen is drogen met een handdoek vaak al voldoende. Maar als u een dubbelharige of een dikharige hond hebt, hebt u misschien een föhn nodig om uw huisdier volledig droog te föhnen. Gebruik er wel een die speciaal voor huisdieren is ontworpen, want haardrogers voor mensen maken meestal meer lawaai dan haardrogers voor huisdieren.

 Beste Honden Regenjas FAQ:

 V: Waarom een hondenregenjas gebruiken?

 A: Als het regent, hebben wij handen om paraplu’s vast te houden om ons droog te houden. Onze honden kunnen niet te lang op hun achterpoten staan en geleerd worden om een paraplu te dragen zoals wij dat doen. Daarom moeten ze om voor de hand liggende redenen regenjassen hebben. Hoewel het waar is dat ze niet ziek zullen worden van af en toe een miezerbuitje, kan langdurige blootstelling aan de koude regen het risico op onderkoeling verhogen. Als de lichaamstemperatuur ongewoon laag wordt, kunnen de hersenen er volledig mee stoppen.

 Natuurlijk zijn niet alle honden gevoelig voor de effecten van koud weer, want er zijn rassen die van nature goed gedijen in arctische omstandigheden, zoals de Tibetaanse terriër, de Alaska malamute, en de Siberische husky, om er maar een paar te noemen. Er zijn ook rassen die van het water houden, zoals de retrievers. Maar het punt is dat niet alle honden een lichaam hebben dat volledig bestand is tegen koud weer. En regen op zich is misschien niet zo koud, maar voeg daar de koude tocht aan toe en het kan al ijskoud zijn.

 Regenjassen zorgen ervoor dat uw hond, die niet van regen houdt, zich comfortabeler en veiliger voelt als hij in de regen loopt. Hij weet dat zijn kop en lichaam niet door de regen zullen worden doorweekt. Regenjassen houden uw huisdier ook een stuk schoner, vooral als u een hond hebt die graag in plassen speelt. U hoeft alleen de blootgestelde lichaamsdelen van uw hond schoon te maken en niet het hele lichaam. Dit vereenvoudigt het schoonmaken en opdrogen na de wandeling.

 De meeste regenjassen voor honden zijn voorzien van reflecterende oppervlakken, waardoor ze beter zichtbaar zijn voor automobilisten. Zoals u wellicht weet, kan de zichtbaarheid tijdens een zware regenbui ongewoon afnemen tot op enkele tientallen meters. Met reflecterende strips en panelen maken deze regenjassen het een stuk veiliger om met uw huisdier te wandelen, zelfs als het slecht zichtbaar is of als het hard regent.

 V: Hoe krijg ik mijn hond zo ver dat hij een hondenregenjas draagt?

 A: Niet alle honden vinden het prettig om een hondenregenjas te dragen. Maar als uw huisdier al gewend is om verschillende hondenkleren te dragen, dan zou het dragen van een regenjas niet echt een probleem moeten zijn. Het belangrijkste om in gedachten te houden is om uw huisdier te leren om de honden regenjas te associëren met plezierige ervaringen. Deze “nieuwe” ervaring moet geassocieerd worden met iets dat de hond leuk vindt.

 Dus hoe krijgt u uw hond zover om een honden regenjas te dragen? Ten eerste, introduceer de honden regenjas aan uw huisdier. Laat het daar gewoon liggen. Laat uw huisdier om het te snuffelen en te onderzoeken. Geef uw huisdier een traktatie elke keer als het probeert te snuffelen of de jas aan te raken. Doe dit de volgende paar dagen voordat u verder gaat met de volgende fase.

 Raak uw hond aan met de hondenregenjas. Doe het kort en geef zijn traktatie. In de loop van een aantal sessies, gaat u de lengte van de tijd dat de honden regenjas in contact is met het lichaam van uw huisdier verhogen, waarbij u traktaties geeft elke keer dat u dit doet. Probeer het over zijn hele lichaam te wrijven, maar vooral op zijn rug. Uw hond moet zich binnen enkele dagen na de training op zijn gemak voelen met de regenjas aan.

 Doe uw hond de regenjas aan. Geef hem een traktatie en geef hem andere beloningen zoals lof. Trek de regenjas na ongeveer 5 seconden uit en wacht 10 seconden voor u hem weer aantrekt. Herhaal deze cyclus verschillende keren, waarbij u de tijd dat de regenjas aan is elke keer verlengt. Op de eerste dag van deze trainingsfase, kunt u stoppen bij de 30-seconden markering. Probeer de volgende dag de draagtijd met ongeveer een minuut te verlengen, en verleng de tijd daarna elke dag geleidelijk.

 V: Hoe meet ik mijn hond aan voor een regenjas?

 A: Aangezien een hondenregenjas niets meer is dan een stuk waterdichte stof dat over de rug van uw hond wordt gedrapeerd, is er maar één maat die u van uw huisdier nodig hebt – de lengte. Leg hiervoor het meetlint op de rug van uw hond, met het ene uiteinde van het meetlint in de nek van uw huisdier en het andere uiteinde aan de basis van de staart. Dit is zijn lengte. Kies nu de juiste maat volgens de maatopties van de fabrikant.

 Als de hondenregenjas een kraag heeft, dan moet u ook de nekomvang meten. Zoek het breedste deel van de nek van uw huisdier en wikkel het meetlint eromheen.

 Als de honden regenjas meer een jas is die om het lichaam van uw huisdier gewikkeld moet worden, dan moet u de borstomvang opmeten. Ga aan de zijkant staan en kijk naar het breedste gedeelte van uw huisdier, van zijn rug tot aan zijn borst. Leg het meetlint over dit gedeelte, wikkel het eromheen en meet de borstomvang.

 Als de hondenregenjas wordt geleverd met een legging of broek, moet u de lengte van de voorpoten van uw huisdier controleren. Plaats het meetlint aan de binnenkant van de poot van uw huisdier en strek het meetlint uit in de richting van zijn polsbeen.

 V: Zit er een opening voor een hondenharnas in de regenjas?

 A: Het is belangrijk dat de regenjas een opening heeft voor een riem en een harnas, tenzij u het niet erg vindt om zonder riem met uw huisdier in de regen te lopen. Het is even belangrijk dat dit gat een flap of afdekmechanisme heeft om te voorkomen dat regenwater in het lichaam van uw huisdier kan binnendringen.

 

 Onze top keuze

 Onze keuze voor de beste regenjas voor honden kwam neer op twee top kanshebbers, Ethica Fashion Pet Rainy Days Slicker Yellow Raincoat en RC Pet Products ‘Packable Dog Rain Poncho. Beide honden regenjassen toonden een opmerkelijke regen waterdichtheid, compleet met volledig ergonomische kap. Beide zijn gemakkelijk te dragen, hebben veilige riemen en zijn toegankelijk aan de riem.

 Dus, hoe hebben we de impasse doorbroken? We hebben alle feedback geëvalueerd om terugkerende thema’s te identificeren voor zowel de positieve als negatieve aspecten van elk product. In gevallen waar het probleem meer te maken heeft met logistiek en niet direct met het product zelf, moesten we de feedback buiten beschouwing laten. Onze aandacht ging vooral uit naar de regenjas voor honden zelf.

 Uiteindelijk is onze keuze voor de beste regenjas voor honden gevallen op de Packable Dog Poncho van RC Pet. Hij is modieuzer dan Ethical Pet en is verkrijgbaar in 7 verschillende maten voor een optimale pasvorm. Het enige minpuntje is dat hij geen reflecterende strip heeft. Toch is het een formidabele regenjas voor elke hond om te dragen, vooral in een zware regenbui.

 Deze 8 beste regenjassen voor honden zijn in de eerste plaats gekozen vanwege hun uitzonderlijke weerbestendigheid, duurzaamheid en draaggemak. Vele zijn voorzien van reflecterende eigenschappen om de veiligheid te verbeteren, vooral bij weinig licht. Mocht u ervoor kiezen om te zoeken naar uw eigen hondje regenjas, zorg ervoor dat deze dingen in aanmerking te nemen als goed.

Deze teksten vind je misschien ook leuk

Veilig op reis met je hond

Als je je volgende reisplannen aan het maken bent, vergeet dan niet ervoor te zorgen dat het veilig en comfortabel is voor je huisdier. Als