Een hondenloopplank

Hoe behendig u ook denkt dat uw hond is, op een bepaald punt in zijn leven zal hij hulpmiddelen en gadgets nodig hebben om hem te helpen bewegen. Dit is de reden waarom het noodzakelijk is dat we allemaal leren hoe de juiste hond helling te kopen voor onze respectieve pooches kiezen. Deze koopgids is bedoeld om u te helpen navigeren door de anders ingewikkeld proces van doggie ramps selectie.
hondenloopplank

Wat is een hondenloopplank?

Een hondenloopplank wordt beschouwd als een hulpmiddel dat helpen vergemakkelijken van de veiliger beweging van een hond van en naar een verhoogde positie, zoals de achterkant van een SUV, het platte bed van een pick-up truck, en thuis meubilair zoals bedden, banken, sofa’s, en zelfs trappen. Het punt is dat, net als elke eenvoudige machine, de hondje helling helpt verminderen de hoeveelheid werk die honden moeten uitvoeren om de taak van het krijgen van punt A naar punt B te volbrengen.

In veel gevallen worden deze toestellen aangegeven bij honden die gewrichtsproblemen zoals canine artritis, osteoartritis, heupdysplasie, en zelfs ernstig verzwakt musculoskeletale systeem hebben. Springen op of van een verhoogd platform kan onnodige druk op de gewrichten veroorzaken, waardoor de kans op gewrichts- en kraakbeenbeschadiging nog groter wordt. Dit kan de gewrichtsafwijking bij honden verder verergeren.

Hondenloopplanken zijn niet alleen aangewezen bij honden met problemen aan het bewegingsapparaat en de gewrichten. Deze worden ook aanbevolen voor gebruik bij honden die ziek of ziek zijn. Wanneer pooches zijn naar beneden met een ziekte, hun energieniveau daalt aanzienlijk dat velen geen zin om te bewegen op alle. Opstaan en in uw voertuig stappen kan zeer belastend zijn voor een zieke hond. Door ze op een helling te laten lopen, wordt de hoeveelheid werk die ze moeten verrichten aanzienlijk verminderd en dit helpt hen hun energie te sparen, waardoor ze veel sneller kunnen genezen.
Hellingbanen voor honden zijn ook nuttig voor oudere honden en puppy’s. Senior honden hebben vaak gezondheidsproblemen, zoals verminderde spierkracht, stabiliteitsproblemen, chronische pijn, verminderde bewegingsvrijheid van de gewrichten en zelfs botfragiliteit. Dit laatste is een speciaal punt van zorg omdat één verkeerde landing vanuit een verhoogde positie de toch al broze botten van oudere honden kan breken. Ook hebben puppy’s nog niet de nodige spierkracht om op uw vrachtwagen of auto of zelfs op uw bed te springen. Ze hebben hulp nodig om op deze dingen te komen.
Voor sommige mensen zijn oprijplaten niets meer dan een nutteloze manier om geld uit te geven. Maar als we echt begrijpen de noodzaak van een dergelijk apparaat, zouden we echt op zoek naar de beste hellende wandelen platform voor onze pooches.
Dingen om te overwegen bij het kiezen van een honden auto oprijplaat
Het kiezen van de juiste hellingbaan voor uw hond is relatief eenvoudig. Dit is vooral waar als je al weet welke factoren je moet overwegen bij het kiezen van de juiste. En voor het geval u nog niet helemaal weet waar u op moet letten, hebben wij ze voor u op een rijtje gezet.

Doel van de hondenloopplank

Als u denkt dat er slechts één ontwerp of stijl van oprijplaten voor huisdieren is, omwille van wat we hier hebben opgesomd, zou u verbaasd zijn te weten dat er verschillende types van oprijplaten zijn, vaak gebaseerd op hun doel. Er zijn die doelbewust zijn gemaakt voor meubels zoals bedden, banken, sofa’s, en zelfs tabellen. Er zijn ook die met opzet zijn ontworpen voor een aantal vluchten van de trap die meer als de hellingbaan die is gewijd aan rolstoel-gebonden personen moet zijn. Dan natuurlijk, zijn er die platforms die specifiek voor voertuigen worden ontworpen.
Neem een kijkje op onze ultieme gids over hond rolstoel.
Hond opritten komen in verschillende stijlen, ook. Er zijn er die meer op een trap lijken, compleet met leuningen en zachte, gevoerde treden. Dan zijn er die meer lijken op uw traditionele rechte oprit. Hoe dan ook, zorg ervoor dat u weet wat u zoekt. De truc is om er een te kiezen die u zowel thuis, in uw voertuig en overal daartussenin kunt gebruiken.

Inklapbaar, vast of telescopisch?

Opvouwbare en telescopische types van hellende wandelplatforms bieden een uitzonderlijke veelzijdigheid, omdat ze gemakkelijk kunnen worden opgeslagen en vervoerd waar ze nodig zijn. Persoonlijk raden wij de telescopische variant aan omdat het veel gemakkelijker is om de lengte van het loopoppervlak uit te breiden door het ene paneel over het andere te schuiven. Dit elimineert de neiging van het omdraaien en vouwen van panelen die u op een verhoogd risico van het raken van jezelf of zelfs uw voertuig. Bovendien is er echt meer werk nodig bij een vouwmechanisme. Het nadeel is dat een telescopisch systeem is meestal duurder.
Vaste oprijplaten zijn prima opties voor bedden en ander meubilair van geringe hoogte. Maar omdat ze vast zijn, verspilt u in wezen kostbare ruimte. Dus, als u in een vrij krappe woonruimte woont, is een opvouwbaar of telescopisch systeem nog steeds het beste. Maar als u in een huis woont met een overvloed aan ruimte, kunt u altijd nog de grootste vaste hondenhelling kiezen die u maar kunt krijgen.

Gemak van behandeling

Van wat we hebben gepresenteerd aan u, de lichtste kwam in op ongeveer 1,6 pond, terwijl de zwaarste is ongeveer 18 pond. Het gewicht van de oprijplaat is echt belangrijk omdat u ook niet wilt dat u zich inspant bij het in- en uitladen van deze contraptie op en uit uw voertuig, de vaststelling van het voor uw hond om op te lopen, en de opslag op de juiste plaats daarna. Het punt is dat deze gemakkelijk te hanteren moeten zijn. Het gewicht van de hellingbaan kan van invloed zijn op een groot aantal parameters van het apparaat. Bijvoorbeeld, hellende platforms die ongewoon zwaar zijn zorgen voor sterkte, stabiliteit en stevigheid, terwijl degenen die licht zijn vaak zijn gemaakt van slappere materialen, maar niet alles, natuurlijk. Als zodanig is het belangrijk om een evenwicht te vinden tussen draagbaarheid en structurele duurzaamheid en sterkte.

Stevigheid en duurzaamheid

We hebben al vermeld dat de structurele degelijkheid van de oprijplaat kan worden vertaald in zijn gewicht. Zwaardere oprijplaten hebben doorgaans een stevigere constructie. Echter, alleen maar omdat een bepaalde eenheid is licht van gewicht betekent niet automatisch dat het is al structureel ondeugdelijk. Hout en staal bieden meestal de beste als het gaat om duurzaamheid en sterkte. Helaas is hout prijzig en onderhevig aan weersinvloeden.
Metaal of staal kan erg zwaar zijn, hoewel aluminium het licht kan maken. Vinylproducten zijn ook licht en duurzaam. Toch moet u de stevigheid van de verbindingen controleren, vooral bij vouwbare of telescopische varianten, omdat het punt waar twee panelen samenkomen vaak het minst sterk is. Hoe dan ook, een goede maatstaf voor de stevigheid van een hondenhelling is het maximale gewicht.
In onze lijst hebben we producten opgenomen met een maximaal gewicht, variërend van zo laag als 150 pond tot maar liefst het dubbele daarvan. Maar volg deze richtlijn niet blindelings, want fabrikanten staan erom bekend dat ze hun gewichtsclassificaties opdrijven om de verkoop te stimuleren. Verlaag op zijn minst uw verwachtingen met ongeveer een kwart. Dus als het product 200 pond aankan, dan kunt u in het beste geval rekenen op een limiet van 150 pond. Het is beter om het op veilig te spelen.

Veiligheid

Stabiliteit is een eigenschap die je moet zoeken in de juiste hondje oprit. Hoe stabieler het platform, hoe veiliger het is voor uw huisdier. Dit betekent dat je moet kijken naar kleine functies die uw hond stabiliteit kan veroorloven tijdens het bewegen op en neer de oprit. Kijk voor stabilisatoren aan beide uiteinden van de helling, een op het bovenste platform en een ander aan de onderkant. Typisch, zijn deze gemaakt van rubber grip materialen als deze hebben de neiging om uitzonderlijke antislip eigenschappen te bieden.
Er zijn ook degenen die kunnen komen met veilige grendels die u kunt bevestigen op een onderdeel van uw voertuig om het te houden van het bewegen op zijn plaats. Als de hond helling is een opvouwbaar type, dan moet je de veiligheid van het slot mechanisme te controleren, zodat het blijft uitgevouwen en op zijn plaats. Als het telescopisch is, zoek dan naar gelijkaardige mechanismen die het schuifpaneel op zijn plaats zullen vergrendelen. Andere veiligheidsvoorzieningen die u zou willen overwegen bij het kiezen van de juiste hond hellingbaan zijn zijleuningen of vangrails, alsmede reflecterende strips. Dit laatste kan van pas komen bij slecht zicht, zodat uw hond weet waar hij op stapt.

Tractie

Als u ooit zelf hebt geprobeerd een helling op of af te gaan, is de kans groot dat u het gevoel hebt dat u uw grip op uw voeten verliest. Omdat het oppervlak waarop onze voeten staan niet evenwijdig is met de grond, maar eerder onder een hoek staat, trekt de zwaartekracht ons naar één kant, waardoor onze stabiliteit in het gedrang komt. Als er geen tractie onder onze voeten is, is de kans op vallen groter. Hetzelfde geldt voor honden. Als ze een helling op of af klimmen, moeten hun poten zich veilig “voelen” op een stevige en vaste ondergrond. De ondergrond moet ook enige textuur hebben, zodat de kleine groefjes onder de voetzolen van onze huisdieren zich eraan kunnen vastgrijpen. Daarom is tractie een zeer belangrijke overweging.

Lengte van de oprijplaat

De lengte van de oprijplaat kan twee zeer belangrijke gevolgen hebben. Ten eerste kan de lengte van invloed zijn op de helling van de helling, en dus op de algemene veiligheid van uw hond terwijl hij de helling op- of afloopt. Een langere oprijplaat in de buurt van 60 tot 70 inch of misschien zelfs langer zou moeten zorgen voor een zachtere helling of helling. Idealiter zou de helling niet meer dan 25% moeten zijn, want alles wat meer is, is al meer om op te klimmen. Een steile helling is niet echt geschikt voor honden met gewrichtsproblemen of voor zieke honden, aangezien zij meer moeite zullen moeten doen om de steile helling te kunnen lopen. De lengte van de helling kan in zo’n situatie een grote rol spelen.
Als u bijvoorbeeld een verhoogd platform van 20 inch hebt en een oprijplaat van 70 inch, dan betekent dit een helling van ongeveer 28,5%. Echter, als de lengte van de oprit slechts 60 centimeter is, wordt de helling of helling steiler met 33,3%. Voor honden die gezond en beweeglijk zijn, kan dit geen enkel probleem zijn. Maar als uw hond artritis heeft, al erg oud is, of erg zwak vanwege een ziekte, dan is de helling van 33,3% te steil voor hem. Hij heeft dan misschien niet de kracht om het platform op te gaan. U kunt dit natuurlijk verhelpen door de hoogte van de verhoging te verlagen. Maar wat als het al op een vaste hoogte is, dan heb je een probleem.
Ten tweede zal de lengte van de oprijplaat van invloed zijn op de hoeveelheid ruimte die je thuis hebt. Als de oprijplaat voor binnengebruik is, moet u rekening houden met de beschikbare ruimte op de overloopvloer. Deze moet de volledige lengte van de oprijplaat kunnen bevatten met voldoende ruimte over. Als er niet echt ruimte beschikbaar is, dan is een kortere hondenhelling misschien beter. Maar ook dan moet u de helling controleren.
Voordelen van het kopen van een draagbare hond helling
We hebben hierboven vermeld dat een van de dingen die je zou willen overwegen bij het kiezen van de juiste hond helling is draagbaarheid of het gemak van het hanteren. Er zijn vele redenen of voordelen waarom u altijd zou moeten gaan voor iets lichts en gemakkelijk te hanteren in vergelijking met een die vast, omvangrijk, en uitzonderlijk zwaar is. Hier zijn enkele van de meest voorkomende voordelen van het kopen van een draagbare hond hellingbaan.

Maakt een grotere veelzijdigheid

Een draagbare hondje oprit is meestal licht van gewicht en kan komen in aanpasbare ontwerpen, zoals telescopische en vouwen. Wat dit in wezen vertaalt naar is dat het biedt u meer flexibiliteit in het gebruik ervan. Als u van plan bent om het te gebruiken als een hond helling voor bed of zelfs een hond helling voor auto, dan alles wat je nodig hebt is om het te houden in zijn gevouwen vorm, zodat de lengte van de helling korter is en zorgt voor een grotere beweging voor uw huisdier. Als u een hoger opgeheven platform zoals het flatbed op uw pick-up of zelfs uw bed hebt, dan kunt u het eenvoudig ontvouwen of zijn telescopisch paneel uitbreiden en u hebt een handige hond helling voor SUV of hond helling voor vrachtwagen. En als je een hondje oprit die een gewichtscapaciteit van meer dan 200 pond en een brede oprit heeft, dan kunt u deze ook gebruiken voor andere doeleinden. De mogelijkheden zijn gewoon eindeloos.

Gemakkelijker vervoer en behandeling

Draagbaarheid betekent gebruiksgemak en transport. U kunt hem gemakkelijk opbergen in de kofferbak van uw auto, achteraan uw SUV of zelfs op de laadvloer van uw vrachtwagen. Aangezien hij licht van gewicht is, wordt het hanteren, het onderhoud, het schoonmaken en het vervoeren een zeer eenvoudige klus.

Bevordert het gemak van opslag

Inklapbare draagbare hond hellingen en zelfs telescopische eenheden kunt u ze opslaan, zelfs in de meest onwaarschijnlijke van plaatsen. U kunt ze bijvoorbeeld gemakkelijk onder uw bed schuiven of achter uw deur laten staan. Elke ongebruikte ruimte kan worden gebruikt als een opslagruimte voor uw hond helling. Als hij heel licht is, kunt u hem zelfs aan de muur bevestigen of een hanger aan uw plafond maken om de ruimte echt te maximaliseren.

Helpt verwondingen te voorkomen

Aangezien draagbare telescopische en opvouwbare hond helling eenheden meestal minder dan 20 pond wegen, hoeft u niet langer uw rug te belasten oppakken, ontvouwen of uit te breiden om ze volledig te gebruiken. Dit helpt het risico op rugletsels te minimaliseren.

Veiligheidstips bij het gebruik van een hondenhelling
Een hondenhelling moet ook veilig zijn omdat ze onze huisdieren helpt om zich vanuit een verhoogde positie te verplaatsen. Dit betekent dat we ons moeten houden aan de volgende veiligheidstips bij het gebruik van een hondenhelling.

Train uw hond

Dit is een van de beste manieren om de veiligheid te garanderen bij het gebruik van een hondenrek. Als uw hond niet goed getraind is om op en af de helling te lopen, dan neemt het risico op vallen en verwondingen aanzienlijk toe. Daarom moet u de nodige tijd uittrekken om uw hond te leren hoe hij de oprijplaat moet gebruiken, zodat hij zich zekerder voelt wanneer hij erop op- en afloopt.

Plaats de oprijplaat altijd op een stabiele en vlakke ondergrond

Hoewel oprijplaten voorzien zijn van een stevige ondergrond, moet u er toch voor zorgen dat de grond waarop een van de uiteinden van de oprijplaat wordt geplaatst vlak en stevig is. Dit minimaliseert de beweging van de oprijplaat en bevordert de veiligheid van de hond op de oprijplaat.

Houd toezicht op

Uw hond, vooral als hij nog ongetraind is, zal altijd de neiging hebben om van het verhoogde platform af te springen in plaats van de helling op of af te lopen. Daarom is training belangrijk. Even belangrijk is uw toezicht, zodat uw hond weet dat u er altijd zult zijn om hem te steunen en hem te begeleiden bij het op- en aflopen van het hellende pad.

Kies verstandig de juiste hondenloopplank

Natuurlijk zouden we deze koopgids niet hebben als u niet de juiste hondenloopplank zou kiezen. Zorg ervoor dat u de dingen die je nodig hebt om te zoeken naar in een hond helling begrepen, zodat u een veel betere kans op het waarborgen van een grotere veiligheid voor uw pooch hebben.
Honden hondenloopplanken  zijn belangrijke hulpmiddelen voor zieke, oudere, jonge en jonge, en artritische honden. Ze zijn er in verschillende vormen, stijlen en ontwerpen. Echter, aan het eind van de dag, stabiliteit, veiligheid, en gebruiksgemak moet nog steeds drie van uw primaire zorgen bij de selectie van de beste helling voor uw pooch.
Raadpleeg onze beoordeling van honden boot hellingen.

Beste hondenloopplanken FAQ:

V: Wat is het verschiltussen hondenloopplanken en hond trappen?
A: Hond hellingen en hond trappen zijn twee van de meest voorkomende mechanismen die kunnen helpen bepaalde honden krijgen op en af een verhoogde structuur, zoals de bank, bed, auto, vrachtwagen flatbed, en andere soortgelijke oppervlakken. Beide zijn ideaal voor het helpen van honden die problemen kunnen hebben bij het op of af stappen van het verhoogde platform, zoals oudere of senior honden en honden met artritis. Kleine hondenrassen kunnen ook baat hebben bij beide platforms. Het spreekt voor zich dat puppies er ook baat bij zullen hebben. Zelfs honden die herstellen van een operatie of ziekte kunnen baat hebben bij een hondenplatform of een hondentrap. Maar wanneer moet u kiezen voor het een of het ander?
Het belangrijkste verschil tussen een hondenhelling en een hondentrap is de aanwezigheid van treden in de laatste. Stel je voor dat je een rechte lijn tekent vanaf de rand van een verhoogd platform die een eindje verderop op de grond eindigt. Dit vormt een helling die zowel zacht als steil kan zijn. Een hondenhelling wordt gedefinieerd door zijn lengte, die zich gemakkelijk vertaalt in zijn helling.
Wat de helling van de helling betreft, zullen de hoogte van de verhoging en de lengte van de helling de helling bepalen. Idealiter mag de helling niet meer dan 25% bedragen, omdat een grotere helling te steil kan zijn voor het comfort van uw huisdier. Een zacht glooiende helling is te verkiezen boven een steile, vooral als u een hond hebt met gezondheidsproblemen of problemen met het bewegingsapparaat.
Een hond met artritis zal bijvoorbeeld moeite hebben zijn gewrichten te bewegen. Als de helling te steil is, wordt de druk op zijn gewrichten verhoogd, waardoor het klimmen veel moeilijker wordt. Dit komt doordat zijn gewrichten bij de enkels in een hypergeflexeerde positie staan om de parallelle stand van zijn lichaam ten opzichte van het grondoppervlak te handhaven. Dit is om het evenwicht te bewaren. Als de helling klein of zacht is, is er weinig druk op de gewrichten en hoeven de enkels niet zo veel te buigen dat dit pijn veroorzaakt.
Een hondentrap is dus ideaal voor honden die moeite hebben met het bewegen van hun gewrichten of een verminderd evenwichtsgevoel hebben, omdat ze hun voeten gemakkelijk over het vlakke maar hellende oppervlak van de trap kunnen laten glijden.
Aan de andere kant, een hond trap zal veel lijken op de trap die je vrij vertrouwd bent met. Hij loopt en stijgt bij elke stap. Het mooie van zo’n mechanisme is dat het meestal een kleinere ruimte nodig heeft omdat er na elke trede een verhoging is. Het is perfect voor huisdieren die zonder problemen hun evenwicht kunnen bewaren als ze de trap op en af lopen. Het kan ook gebruikt worden voor huisdieren met beperkte mobiliteit, maar dit hangt grotendeels af van de hoogte van de verhoging. Als die te hoog is, kan het voor hen wat moeilijk zijn om hun ledematen naar de volgende trede te manoeuvreren.
Als zodanig zijn hondentrappen geweldige opties voor honden die behendig en mobiel genoeg zijn om een standaard trap op en af te rennen.

Deze teksten vind je misschien ook leuk

Veilig op reis met je hond

Als je je volgende reisplannen aan het maken bent, vergeet dan niet ervoor te zorgen dat het veilig en comfortabel is voor je huisdier. Als