GPS Tracker voor Honden

Wat is een GPS Tracker voor Honden?

Een GPS voor honden is een apparaat dat niet veel verschilt van de GPS-technologie die we gebruiken op onze smartphones en andere mobiele apparaten, evenals moderne auto’s. U kunt het beschouwen als een kleine gadget die ofwel kan worden bevestigd of gemonteerd op de halsband van uw hond of reeds is ingebed in het ontwerp van een halsband voor honden. Het is meer een soort zendontvanger, die signalen uitzendt naar satellieten in de atmosfeer van de aarde en informatie ontvangt die u de exacte locatie van het apparaat kan vertellen.
Houd er rekening mee dat de informatie die door satellieten in een baan om de aarde wordt gegenereerd de positie van het apparaat aangeeft en niet die van de hond. Als de hond het toestel draagt op het moment dat de informatie wordt gegenereerd, dan kunt u zeggen dat de positie die op uw mobiele telefoon wordt weergegeven een benadering is van de exacte positie van uw hond. Dit betekent ook dat als uw huisdier het apparaat niet draagt, u nog steeds positie-informatie ontvangt ten opzichte van de locatie van het apparaat, maar verwacht niet dat uw hond daar is.
Dit is heel belangrijk om te begrijpen, want het is een van de beperkingen van GPS-volgtechnologieën – ze werken alleen voor zover uw hond er een draagt.

Wie kan er baat hebben bij GPS Trackers?

Er zijn veel individuen en belangengroepen die baat kunnen hebben bij het gebruik van hondentrackers bij hun huisdieren. Deze omvatten:

Huisdiereigenaren met grote stukken land

Als u een stuk land bezit dat half zo groot is als Montana, is er echt geen manier waarop u uw hond in de gaten kunt houden, vooral als u een jachthond hebt die nogal avontuurlijk is. Het hebben van een groot stuk land is prachtig, maar het betekent ook dat het toezicht en de controle op de verblijfplaats van uw hond is bijna onmogelijk. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor hun veiligheid, aangezien ze zich in gebieden van uw eigendom kunnen wagen waar ze niet mogen komen. Veel van de huidige GPS-hondendetectors hebben de mogelijkheid om een veilige zone voor uw huisdieren in te stellen of te definiëren. Als ze dit gebied verlaten, zal het systeem automatisch een waarschuwing of melding naar u sturen. Op deze manier kunt u de situatie beheersen voordat het uit de hand loopt.

Gezinnen met ongewoon actieve, snel rennende of avontuurlijke honden

Greyhounds, Saluki’s, Vizsla’s en Afghaanse windhonden staan bekend om hun snelheid. Ze kunnen uit uw omheining springen en rennen alsof er geen morgen is. Labradors, Siberische husky’s, en Collies staan bekend als zeer avontuurlijk. Er is niets leukers dan te verkennen wat het buitenleven te bieden heeft. De Rat terrier, Rhodesian ridgeback, en Australische herder staan bekend om hun verhoogde activiteit. Het heeft echt geen zin om deze honden vast te binden of ze te beperken in een kennel.
In deze gevallen kun je de wil van honden om te verkennen, hard te rennen en zo actief mogelijk te zijn, gewoon niet temperen. U kunt er alleen voor zorgen dat ze niet te ver afdwalen om comfortabel te zijn. Dit is waar GPS-volgtechnologieën echt kunnen helpen. Deze gadgets geven u een idee van waar uw honden zijn, waar hun ledematen hen hebben gebracht, en waar hun zintuigen hen hebben toegelaten om te verkennen.

Huishoudens met huisdieren die ontsnappingskunstenaars zijn

Dit is vergelijkbaar met het bovenstaande. Maar zelfs als uw hond niet hard rent, niet zo’n vasthoudende ontdekkingsreiziger is, of niet echt actief is, maar toch vaak ver van huis afdwaalt, zou u zich zekerder voelen als u weet waar hij is of wanneer hij op het punt staat het vooraf bepaalde veilige gebied te verlaten. Natuurlijk is het ontsnappingsvrij maken van uw woning een van de oplossingen voor een hond die een Houdini is geworden. Maar er zullen altijd gevallen zijn waarin u vergeet het hek te sluiten. Voor je het weet, is je hond al een paar straten verder. Hoewel een tracker niet zal voorkomen dat uw hond ontsnapt, zult u op zijn minst worden gewaarschuwd voor hun ontsnappingspogingen door een veilig gebied voor hen te definiëren. Bij voorkeur zou u willen dat dit gebied zich op het terrein bevindt, slechts enkele meters van uw erfafscheiding. Op deze manier wordt u onmiddellijk gewaarschuwd als uw hond buiten de veilige zone is en zal uw hond zich nog steeds binnen het terrein bevinden.

Jagers

Heeft u ooit geprobeerd te jagen in het bos met uw hond? Retrievers, Spaniels, Hounds, en Setters zijn allemaal uitstekend in de jacht. Helaas, eens ze hun zintuigen op de prooi hebben gezet, moet u ook snel ter been zijn, als u dicht bij uw jachtroedel wilt blijven. Dat is waar een GPS halsband of tracking unite kan helpen. U kunt gemakkelijk de locatie van uw huisdier in het bos bepalen zonder dat u alleen op uw gehoor hoeft te vertrouwen, inspannend om naar het geblaf van uw hond te luisteren. Hetzelfde geldt als u in groep jaagt met meerdere honden die op jacht gaan. U zou willen weten waar de verschillende honden zich bevinden.

Reddingswerkers

Civiele en militaire reddingswerkers kunnen veel baat hebben bij speurhonden, vooral als ze hun reddingshonden onder het puin sturen, door nauwe ruimtes kruipen, en zoeken naar overlevenden of slachtoffers. Aangezien deze honden zijn getraind om naar overlevenden te zoeken, kan hun locatie de exacte positie van slachtoffers van een bepaald ongeval of ramp bepalen. Dit helpt levens te redden.
Verschillende soorten speurhonden
Als je kijkt in de markt van vandaag, zou je zien dat er momenteel twee fundamentele soorten van canine trackers. De ene is een verouderde technologie, terwijl de andere een relatief nieuwe is, inspelend op de vooruitgang van het digitale tijdperk. Traceerapparatuur voor huisdieren mag echter nooit worden verward met microchips, aangezien deze laatste relevante informatie over uw hond bevatten. Trackers zijn daarentegen apparaten die signalen zenden en ontvangen van en naar een ander apparaat om de exacte locatie van de tracker te bepalen. Dit zijn de twee soorten volgsystemen voor huisdieren.

GPS-volgsystemen voor huisdieren

Deze toestellen voor het volgen van huisdieren maken gebruik van satellieten die hoog boven de atmosfeer van de aarde in een baan om de aarde zijn gebracht. Zij bieden een grotere precisie en nauwkeurigheid bij het lokaliseren van de exacte positie van het apparaat. Het mooie van deze technologieën is dat u gemakkelijk een virtuele kaart op uw smartphone, tablet, laptop of computer kunt openen om de exacte positie van uw hond te bepalen. Er zijn er ook die connectiviteit bieden met andere toepassingen, zodat u niet alleen uw hond kunt lokaliseren, maar ook kunt leren, controleren, evalueren en zijn vele activiteiten kunt beheren. Veel high-end toestellen zijn uitgerust met live tracking.
Een van de nadelen van GPS-apparaten is dat ze afhankelijk zijn van de positie van de satelliet die de signalen uitzendt. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor hun GPS-trackingmogelijkheden uit te breiden met cellulaire netwerktracking. Dit verhoogt de nauwkeurigheid van de dienst aanzienlijk en vergroot tevens het dekkingsgebied. Het nadeel is echter dat de meeste van deze diensten, vooral die welke verbinding maken met cellulaire netwerken, abonnementskosten met zich meebrengen.
Dingen om te overwegen bij het kiezen van een GPS-hondenopspoorsysteem
Het kiezen van een GPS-apparaat voor uw huisdier is vrij eenvoudig. We bespraken reeds twee van de verschillende types van hondentrackers waaruit u kunt kiezen. Hier zijn enkele andere dingen die u zou willen controleren bij het kiezen van een tracking gadget voor uw huisdier.

Nauwkeurigheid van locatie tracking

We hebben al gezegd dat GPS units de grootste nauwkeurigheid bieden in positiebepaling. Echter, begrijp dat dit nog steeds onderhevig is aan verschillende factoren. Goed dat de toevoeging van cellulaire connectiviteit de nauwkeurigheid sterk kan verbeteren.

Activiteit volgen

Hoewel het niet absoluut een must is, zou het geweldig zijn als u ook de activiteit van uw huisdier zou kunnen bijhouden, op vrijwel dezelfde manier als wearable technologieën u in staat stellen uw eigen fitnessniveau in de gaten te houden. Op die manier kunt u uw activiteitenplan aanpassen aan uw huisdier, met inbegrip van zijn speeltijd en dieet.

Waarschuwings- en alarmsysteem

Wees niet tevreden met het ontvangen van meldingen op uw mobiele telefoon alleen. Hoe meer manieren er zijn om meldingen en alarmen te versturen (inclusief, natuurlijk, uw smartphone), hoe beter het is voor u en uw hond.

Weerbestendigheid

Dit is eigenlijk een must voor honden die buiten leven. Het is noodzakelijk dat het apparaat waterdicht, schokbestendig en zelfs stofdicht is, omdat u het wilt gebruiken wanneer uw hond zich buiten uw huis bevindt.

Veilige zones

Het is ook belangrijk dat het GPS-apparaat is uitgerust met een systeem waarmee u een veilige zone voor uw huisdier kunt instellen. Als uw hond buiten deze zone afdwaalt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd.

Hoe kiest u de juiste maat van GPS Tracker voor uw hond

Als de tracking-eenheid al in de slimme halsband is ingebouwd, dan moet de juiste maat de halsband zijn die strak rond de nek van uw hond past zonder hem te wurgen of ervoor te zorgen dat de halsband over zijn hoofd afglijdt. Als het apparaat aan de halsband van uw hond moet worden bevestigd, dan is het gewicht een belangrijke overweging. U wilt uw hond niet belasten door iets heel zwaars aan zijn halsband te hangen. Het apparaat mag ook niet te omvangrijk zijn, want u wilt niet dat uw pup het apparaat van zijn halsband afkrabt. De meeste bedrijven eisen dat de hond ten minste 9 pond weegt, maar nogmaals, dit is slechts een richtlijn aangezien er GPS-apparaten voor honden zijn die slechts een fractie van een ons wegen.
Pet trackers honden worden door velen beschouwd als hun verzekeringspolis. Ze hoeven zich niet langer zorgen te maken over het verlies van hun honden wanneer ze zich buiten hun huizen wagen. Met de tracking-modellen die we hier hebben opgesomd, wordt het tijd dat u overweegt uw hond dezelfde technologie te geven, zodat u zich ook zekerder voelt over zijn verblijfplaats.

Deze teksten vind je misschien ook leuk

Veilig op reis met je hond

Als je je volgende reisplannen aan het maken bent, vergeet dan niet ervoor te zorgen dat het veilig en comfortabel is voor je huisdier. Als