Het beste hondenharnas kopen voor je hond

  Omdat hondentuigjes er in verschillende stijlen en maten zijn, vinden veel baasjes het moeilijk om te beslissen welk model ze moeten kopen. Om u te helpen een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen, hebben we deze koopgids samengesteld waarin we alles behandelen wat u moet weten over harnassen, inclusief hoe u de juiste pasvorm en stijl voor uw hond kunt vinden.

hondenharnas

 Dingen om te overwegen bij het kopen van een hond harnas

 Elke hond eigenaar moet overwegen het krijgen van een hond harnas voor hun huisdier, hoewel het verkrijgen van de beste harnas type kan een beetje uitdagend als gevolg van de verschillende rassen, maten en leeftijden van honden die er zijn. In aanvulling op de hond harnas beoordelingen hierboven, moet de volgende tips zijn nuttig voor hondenbezitters op zoek naar betrouwbare hond harnas merken en vesten.

 

 De juiste pasvorm

 

 Uw hondentuig moet perfect passen bij uw pup, anders blijft u zitten met een zeer oncomfortabele hond! Heeft u een kleine hond of een puppy, kies dan voor een comfortabel klein hondentuigje. Heeft u een middelgrote of grote hond, kies dan voor een veilig, niet-trekkend tuigje in de maat medium, large of extra-large. Zorg ervoor dat u de nek en borst van uw hond opmeet voordat u een bepaald model bestelt.

 

 Veilige verbinding

 

 Net als de juiste pasvorm factor, moet u uitkijken voor harnassen voor honden die de frontriem van uw hond aan het harnas zal houden via de veilige bevestigingspunten. Merk op dat er twee soorten harnassen zijn; de front-clip en de back-clip. De front-clip harnassen zijn meer geschikt voor middelgrote en kleinere honden, evenals puppies. De back-clip harnassen, aan de andere kant, zijn ideaal voor grotere en sterkere rassen die de neiging hebben om krachtig aan de riem te trekken wanneer ze opgewonden zijn.

 

 Prijs

 

 Je kunt er niet omheen – de prijs is een belangrijke factor bij het kopen van producten voor huisdieren. En hoewel het over het algemeen waar is dat duurdere tuigen duurzamer en veiliger zijn, is dit niet altijd het geval. Als je een krap budget hebt, wanhoop dan niet – er zijn veel goedkope maar betrouwbare producten verkrijgbaar. Het enige wat je hoeft te doen is goed op de constructiematerialen en productrecensies te letten.

 

 Gewatteerd voor comfort 

 

 Een goed harnas moet aan de binnenkant gewatteerd zijn, omdat dit huidirritaties en vachtverlies helpt voorkomen. Extra vulling is ook belangrijk voor het geval uw hond besluit aan het harnas te trekken, omdat dit ongemak en een trekkerig gevoel voorkomt.

 

 Duurzaamheid

 

 Om ervoor te zorgen dat uw hondentuigje lang meegaat, moet u kiezen voor modellen van duurzame materialen, stof en hardware. U kunt ook online winkels bezoeken om reviews te lezen over de beste hondentuigen, en dan kiezen voor het model dat andere mensen als beste hebben getest. Daarnaast kunt u uw dierenarts of vrienden die honden bezitten en harnassen gebruiken om suggesties vragen.

 

 Onderhoud

 

 Ga voor materialen die gemakkelijk in goede staat kunnen worden gehouden, zonder al te veel stress van uw kant. Harnassen die in de wasmachine kunnen, zijn de beste keuze. U kunt echter ook tuigen overwegen die met de hand gewassen en gedroogd moeten worden.

 Waarom u een hondentuig zou moeten gebruiken

 

 Om letsel of verstikking te voorkomen

 

 In hun opwinding kunnen honden rondspringen en zichzelf verwonden terwijl ze aangelijnd zijn. Uw goede voornemen om uw huisdier te helpen zich uit te leven en te spelen kan al snel uitmonden in een bezoek aan de dierenarts. Een harnas voorkomt verstikking en lichamelijk letsel, evenals elk soort ongemak dat verband houdt met onveilige vastbinding.

 

 Om uw hond onder controle te houden

 

 Harnassen zijn vooral nuttig om grote en krachtige honden in bedwang te houden vanwege hun kracht. U wilt niet dat uw hond u overmeestert en er vandoor gaat terwijl u toekijkt (of wie dan ook!). Een harnas geeft u een betere controle over de hond tijdens het spelen of wandelen buiten. Dit is vooral het geval als de hond in kwestie niet goed getraind is om zich goed te gedragen aan de lijn. Ook sommige kleinere hondenrassen of puppies die kwetsbaar zijn en zich gemakkelijk verwonden, hebben een tuigje nodig om overmatige druk op de nek, rug en andere gevoelige delen van het lichaam te voorkomen.

 

 Om klitten te voorkomen

 

 Een worstelende hond kan gemakkelijk in de knoop raken met zijn riem en gewond raken. Vooral puppy’s raken gemakkelijk in de knoop met de riem en zijn het kwetsbaarst als het gaat om letsel aan de riem. Een harnas dat goed om de hond zit, maakt daarentegen verstrengeling en verwarring onmogelijk.

 

 Voor trainingsdoeleinden

 

 Een goed harnas kan u helpen uw hond gemakkelijker te trainen.

 

 Voor veiligheidsdoeleinden

 

 Terwijl uw huisdier zich met een riem gemakkelijk kan losdraaien, maakt een harnas het moeilijker voor hem om los te breken en het risico te lopen om gestolen te worden of aangereden te worden door een voertuig.

 Verschillende soorten hondentuigen

 

 Romeins harnas

 

 Dit is een niet-beperkend harnasontwerp dat modieus en toch effectief is. Het kan even duren voordat u en uw hond vertrouwd zijn met de bevestiging, maar dit is een ultra-comfortabel en veilig ontwerp dat de moeite waard is.

 

 No-pull harnas

 

 Een no-pull harnas staat bekend om zijn vier stevige, verstelbare riemen die stevig om de hond zitten. De meeste zijn voorzien van reflecterende stiksels of riemen voor zichtbaarheid, en zijn gemaakt van duurzame materialen en gedempte panelen voor comfort.

 Misschien vindt u onze gids over het Beste LED Hondenharnas ook leuk.

 

 Multifunctioneel harnas

 

 Zoals de naam al doet vermoeden, werkt dit type harnas voor verschillende outdoor doeleinden, Ze zijn meestal zowel comfortabel en veilig zonder trek-designs. In principe combineert een multi-purpose harnas verschillende gunstige eigenschappen in één ontwerp.

 Hondentuigen Vs. Hondenhalsbanden: Wat is het verschil?

 Een halsband wordt om de nek van de hond gedaan en aan een riem vastgemaakt, terwijl een harnas ook aan een riem vastzit, maar steviger om de ribbenkast, onderarmen en rug van de hond gewikkeld is, waardoor u de veiligheid en de controle over uw hond behoudt. U denkt misschien dat uw hond goed getraind is en zich goed gedraagt aan de lijn, maar wacht maar tot ze superenthousiast worden over iets – of ze gaan los of raken helemaal in de knoop!

 Hoe doe je een hondentuigje om?

 Eerst het belangrijkste: zorg ervoor dat u de juiste maat tuigje hebt voor uw hond. Het omdoen van een harnas kan een uitdaging zijn als u het voor de eerste keer doet, dus zorg ervoor dat u het harnas plaatst zoals in de handleiding staat aangegeven om te voorkomen dat u het per ongeluk ondersteboven of achterstevoren omdoet. Nadat u het tuigje volgens de aanwijzingen hebt vastgemaakt, moet u het verstellen, totdat het stevig, maar toch goed, om het lichaam van uw pup zit.

 Tip: de meeste goede tuigen worden geleverd met riemen die over de schouders van uw hond moeten lopen. Deze riemen kunnen worden vastgemaakt in het midden van de borst van de hond en achter de voorpoten.

 

 Beste Hondenharnas voor Stressvrij Wandelen FAQ:

 V: Zal een hondentuigje mijn huisdier stoppen met trekken?

 A: Een hondentuigje weerhoudt uw hond er misschien niet helemaal van om te trekken (dit is iets wat aangeleerd moet worden), maar het houdt hem wel onder controle en stuurt hem goed en zachtjes wanneer hij begint te trekken.

 V: Kan ik mijn huisdier de hele dag aan een hondentuigje houden?

 A: Net als halsbanden mag een tuigje alleen buitenshuis worden gebruikt om schuren of ongemak voor uw huisdier te voorkomen.

 V: Hoe kies ik de juiste maat van een harnas?

 A: Door uw hond op te meten met een meetlint. Meet de ribbenkast en de borstbreedte van uw hond om de juiste maat te bepalen. U kunt ook met uw hond naar de dierenwinkel gaan en daar de maat laten opmeten en passen. Een te kleine maat tuigje zal te strak zitten en pijnlijk zijn, terwijl een los tuigje het uw huisdier gemakkelijk maakt om uit het tuigje te wriemelen, dus zorg ervoor dat u uw pup goed opmeet.

 V: Kunnen hondentuigjes in de wasmachine?

 A: Dit hangt af van het soort materiaal dat voor het tuigje is gebruikt. De meeste nylon tuigjes en halsbanden kunnen in de wasmachine worden gewassen, maar tuigjes die gemaakt zijn van leer of uit één stuk bestaan en metalen bevestigingen hebben, mogen alleen met de hand worden gereinigd.

 

 Onze beste keuze

 Hoewel alle tuigen op onze toplijst goede producten zijn, is een van de absolute beste – zo niet het beste hondentuig voor wandelen – Kurgo Dog. Het model heeft een gemakkelijk passend ontwerp, met de zekerheid van een praktisch universele pasvorm. De comfortabele vorm en de functionele veiligheidskenmerken maken het een goede keuze voor zowel kleinere als grotere honden. Verstelbare riemen zorgen ervoor dat het harnas goed op het lichaam aansluit, en niet te strak of oncomfortabel zit. Al met al een betaalbaar maar betrouwbaar harnas gemaakt van huisdiervriendelijke materialen dat het grootste comfort garandeert – een must-have naar onze mening!

Deze teksten vind je misschien ook leuk

Veilig op reis met je hond

Als je je volgende reisplannen aan het maken bent, vergeet dan niet ervoor te zorgen dat het veilig en comfortabel is voor je huisdier. Als