Hoe kies je een goeie hondriem.

   Of het nu voor trainingsdoeleinden is of zelfs om u te helpen uw straathond onder controle te houden terwijl u een wandeling maakt op straat, in het park of zelfs in uw buurt, het is van cruciaal belang dat u alleen de meest geschikte riem voor uw hond gebruikt. Gelukkig hebben we een aantal zaken voorbereid die u moeten helpen de beste riem voor uw huisdier te vinden.

hondenriem 

Kies het type Hondenriem dat u wilt

 Hondenriemen zijn er in drie basistypes. In feite zal elk een iets ander doel hebben en zal vaak komen met duidelijke voordelen ten opzichte van de andere types. Dat gezegd zijnde, is het van cruciaal belang om het type riem te kiezen dat uw hond nodig heeft op basis van wat u werkelijk wilt doen.

 

 Standaard Hondenriem

 

 Standaard hondenriemen zijn wat je kunt noemen uw run-of-the-mill type van de leads. Afhankelijk van hun lengte, kunnen deze uitzonderlijke controle bieden als u kiest voor de kortere lengte koorden of voldoende vrijheid voor de hond om te zwerven en zijn directe omgeving te verkennen. De reden voor de grotere controle ligt in de eenvoud van het ontwerp. Ze hebben geen terugtrekmechanismen en zijn verkrijgbaar in gevlochten of solide ontwerpen die meestal variëren van 4 tot 8 meter.

 

 Intrekbare Hondenriem

 

 Dit type riem is nogal controversieel, omdat veel deskundigen het gebruik ervan afraden. Helaas, ondanks de professionele waarschuwingen, blijven intrekbare hondenriemen een zeer populaire keuze onder hondenbezitters omdat het hen de kans geeft om het koord echt te verlengen tot een aanzienlijke mate dat de pooch een grotere bewegingsvrijheid krijgt. Gezien het feit dat er producten zijn die kunnen worden verlengd tot 26 voet, is het zeker een geweldige manier om honden te laten zwerven zonder de constante inmenging van hun baasjes.

 Helaas ligt hier ook het probleem. Door de grotere afstand tussen de hond en zijn baasje, vermindert de mate van controle die het baasje uitoefent met elke verlenging van het snoer. Als de hond plotseling op hol slaat omdat hij een wasbeer of een eekhoorn heeft gezien, kan het lange koord gemakkelijk knappen of het dier zelfs verwonden. Natuurlijk is de enige manier om de controle te herstellen het inkorten van de lengte van het snoer. In dit geval bent u beter af met een standaard hondenriem.

 Dit wil niet zeggen dat intrekbare leibanden niet nuttig zijn. In feite zijn ze heel nuttig als je een huisdier hebt dat goed opgevoed is en goed getraind is aan de lijn. Bovendien, als je eerlijk tegen jezelf kunt zeggen dat je het comfortabeler vindt om je hond meer ruimte aan de lijn te geven, dan zijn de intrekbare hondenriemen iets voor jou.

  

 Verstelbare Hondenriem

 

 Dit type hondenriem combineert de controleerbaarheid van standaard lijnen met de flexibiliteit van intrekbare lijnen. Deze variëren meestal tussen 3 meter en 6 meter en de lengte kan worden verhoogd of verlaagd door het toevoegen of verwijderen van clips of lussen, respectievelijk, samen met de lengte van het snoer. Bovendien kan dit van pas komen vooral voor degenen die houden van de beheersbaarheid van normen die bijzonder nuttig is bij de training. En als ze gaan wandelen, kunnen ze gemakkelijk links of lussen toevoegen aan de lengte van het koord en ze hebben al een langere riem.

 

 Begrijp de verschillende gebruikte materialen

 Zodra u het type riem hebt geïdentificeerd dat u voor uw hond zou willen, is het tijd om te beslissen over de materialen waarvan u wilt dat de riem wordt gemaakt. Momenteel zijn er 3 soorten materialen die zorgen voor sterkte en duurzaamheid in hondenriemen.

 

 Lederen Hondenriem

 

 Dit is een zeer duurzaam materiaal en wordt algemeen beschouwd als een van de meest comfortabele om vast te houden. Ze zijn echter vrij duur en vereisen een zekere mate van onderhoud om hun kwaliteit te behouden. Hoewel het niet echt bestand is tegen kauwen, kan leer de tand des tijds doorstaan als het goed wordt verzorgd.

 

 Nylon Hondenriem

 

 Een zeer populair materiaal, nylon biedt duurzaamheid tegen een prijs die vriendelijker is dan leer. Deze zijn weerbestendig, ook. Helaas hebben ze de neiging om wrijving te creëren, vooral wanneer honden eraan trekken. Ze zijn ook niet zo bestand tegen kauwen. 

 Ketting Hondenriem

 

 Als je een hardnekkige kauwer hebt, dan is het aanschaffen van een metalen hondenriem iets voor jou. Het nadeel, natuurlijk, is dat deze de neiging hebben aan de zware kant te zijn. Het kiezen van de juiste maat van de metalen ketting die geschikt is voor uw hond moet uw eerste overweging zijn.

 Bepaal de juiste lengte

 We hebben al gezegd dat verschillende soorten leibanden er in verschillende lengtes zijn. Kortere lengtes zijn ideaal voor veiligheid en trainingsdoeleinden, terwijl langere lijnen perfect zijn voor afstands commandotraining. Bovendien zijn ze ook nuttig om uw hond te laten verkennen en rondlopen zonder dat u de controle over hem verliest.

 Denk aan de juiste breedte

 Als je een hond hebt die bekend staat om trekken of kauwen, dan wil je zeker een dikkere en bredere riem. Dit zou moeten helpen voorkomen dat de lijn breekt, omdat de grotere breedte en dikte de lijn sterker kunnen maken. Omgekeerd, als je een kleine hond of een kleine puppy hebt, is een dunnere en slankere riem meer geschikt, omdat dit minder beperkend is en ook lichter. Zodra ze groeien, kunt u upgraden naar een dikkere of bredere riem.

 Welke maat hondenriem heb ik nodig?

 Een van de dingen die je serieus moet overwegen bij het kiezen of kopen van een riem voor uw hond vriend is de grootte van de riem die eigenlijk een functie van de lengte, breedte en dikte. We zullen proberen om de verschillende lengtes van de leibanden te onderzoeken omdat dit zeer belangrijk is.

 4 voet: Dit is vooral nuttig als het lopen van uw hond in gebieden met veel verkeer, hoewel als je een nog kortere 2-feet of 3-feet lijn kan krijgen, beter. Hiermee hebt u maximale controle over uw huisdier en het is vooral handig om honden te trainen om u op de hielen te zitten.

 6 voet: Dit is perfect voor een ontspannen wandeling in het park of in gebieden met minder verkeer. De langere lengte maakt het mogelijk uw hond te verkennen zonder het gevaar dat het snoer in de knoop raakt.

 8 tot 10 meter: Dit is perfect voor gehoorzaamheidstrainingsdoeleinden door enige afstand tussen u en uw huisdier toe te staan. U hebt nog steeds controle over uw hond.

 >10 voet: Longline leibanden zijn ideaal voor afstandstraining. Deze kunnen variëren tussen 50 en 150 voet. Dit is perfect voor het trainen van lang blijven of terugroepen.

 

 Uw hond trainen met een riem

 Het is één ding om een hondenriem te kopen. Het is zeker een andere zaak om uw hond te leren aan de lijn te lopen. Zoals bij alle trainingsactiviteiten met honden is het belangrijk om stapsgewijs te werk te gaan en uw aanwijzingen van uw hond zelf te krijgen. Overhaast te werk gaan kan de training alleen maar moeilijker maken voor uw huisdier en frustrerender voor u. Hier leest u hoe u uw hond kunt trainen met een riem.

 

 Laat uw huisdier altijd eerst vertrouwd raken met zijn riem en halsband. U hoeft er nog niet mee te lopen. Laat hem gewoon op de grond liggen en laat uw huisdier er af en toe mee spelen tot hij hem als een gewoon ding accepteert. Daarna kunt u de halsband om zijn nek dragen.

 Leer uw huisdier te reageren op een verbale of geluidssignaal. Dit is waar een clicker van pas kan komen. Plus, de toevoeging van wat hondensnoepjes kan helpen om het aanleren van een aanwijzing te versterken.

 Verleid uw huisdier om naar u toe te komen. Als hij naar u toe komt, doe dan een paar stappen terug voordat u hem een traktatie geeft. Tegen die tijd zou het al zowel de halsband als de leiband moeten dragen. Het is de bedoeling dat u de mondelinge of geluidssignalen geeft, wacht tot het dier naar u toe begint te lopen, en een paar passen achteruit loopt. Dit betekent dat uw huisdier al ‘met u meeloopt’.

 Oefen deze activiteit in uw huis met zeer weinig afleiding totdat het zich al comfortabel voelt om met u te ‘wandelen’ met de riem om. Ga geleidelijk naar buiten. Doe het eerst in de achtertuin, dan het volgende blok, de buurt, enzovoort, enzovoort. Zorg ervoor dat bij elke progressie, je langzaam moet gaan. Vergeet niet om lof en traktaties te geven, ook.

 

 Tips om uw hond uit te laten aan de lijn

 Nu u uw hond heeft getraind om met de riem te lopen, bent u klaar om met uw hond te gaan wandelen. Hier zijn enkele tips om het nog zinvoller te maken.

 

 Wees de leider van de roedel. Blijf uw huisdier altijd voor als u aan het wandelen bent. Hij moet of naast u of zelfs achter u lopen. Als u een deur in of uit moet, moet u altijd de eerste zijn.

 Voorzie minstens 30 minuten om uw huisdier uit te laten. Overleg wel met uw dierenarts of het goed is om uw huisdier een uur of zo te laten lopen. U moet ook goed letten op het gedrag van uw hond tijdens en na de wandeling.

 Neem altijd voldoende water mee voor uw hond om te drinken, vooral als u van plan bent meerdere kilometers te gaan wandelen. Honden hebben geen efficiënte manier om zichzelf te koelen, dus je moet ervoor zorgen dat ze gehydrateerd blijven en voldoende rust hebben tussen de wandelingen door.

 

 Kijk eens naar onze laatste beoordeling van de Dog Water Bottle.

 

 Laat je huisdier op bepaalde momenten tijdens de wandeling zijn omgeving verkennen. Bijvoorbeeld, na 10 minuten wandelen, kunt u stoppen en uw huisdier zijn directe omgeving laten verkennen. Dit is zijn beloning voor het wandelen met u. Nogmaals, u moet de leiding nemen wanneer u zegt dat het tijd is om de wandeling te hervatten.

 Vergeet nooit om uw huisdier na de wandeling positief te belonen. Dat kan zijn favoriete speeltje zijn, een warme knuffel, of zelfs een flinke portie van zijn favoriete maaltijd. Dit herinnert uw huisdier eraan dat het moet ‘werken’ om deze beloningen te krijgen.

  

 Wandelen met uw trouwe viervoeter kan zo leuk zijn, vooral als u hem al getraind hebt om met u mee te lopen aan de lijn. Door zorgvuldig het type, de lengte, de breedte en het materiaal van de riem te overwegen die u voor uw huisdier wilt kopen, zult u een veel grotere kans hebben om hem te leren met u aan de riem te lopen. Voor nog meer controle kun je dit misschien combineren met een hondentuig van hoge kwaliteit uit onze andere koopgids.

 

Deze teksten vind je misschien ook leuk

Veilig op reis met je hond

Als je je volgende reisplannen aan het maken bent, vergeet dan niet ervoor te zorgen dat het veilig en comfortabel is voor je huisdier. Als