Rugzak voor honden

Als je nu een winkel voor dierenbenodigdheden zou bezoeken, zou je begroet worden met een aantal vitrines met hondenrugzakken. Deze hondenuitrusting is net zo belangrijk aan het worden als hondenkommen en speeltjes. En het is geen wonder waarom – ze zijn ongelooflijk handig voor wandelen en kamperen met uw huisdier als ze helpen houden alle van uw pooch van essentieel belang en accessoires zonder overweldiging u of hen. Het enige probleem? Er zijn veel te veel producten om uit te kiezen. Gelukkig ben je hier op de juiste plaats! Deze koopgids helpt u bij het vinden van een geschikte rugzak voor uw hond of kat.

Rugzak voor honden

10 Redenen om een rugzak voor honden te kopen

Honden hebben een lange weg afgelegd van louter instrumenten van de mens bezigheden, zoals jagen en hoeden tot echt moderne mens ‘s beste vriend. Kijk maar eens naar de verschillende artikelen die worden uitgestald in uw plaatselijke dierenwinkel – het is net alsof u een verblijf binnenstapt dat speciaal is gemaakt voor kleine mensen. Van hondenkleding tot modeaccessoires en de meer gebruikelijke hondenvoeding, -verzorging en -gezondheidsproducten, er is technisch gezien een hondachtige versie van bijna alles wat wij mensen hebben. Neem bijvoorbeeld onze rugzakken. De rugzak is de go-to van veel avonturiers, reizigers, en zelfs een paar plezier-liefhebbende zakenlieden. Het is geen wonder dat nu ook honden hun eigen rugzak hebben. Maar waarom zou u een eigen rugzak kopen voor uw hond? Wij hebben 10 uitstekende redenen gevonden waarom.
1. Een geweldige manier om uw huisdier een gevoel van doel te geven
Alle honden hebben een doel in het leven. Ze zijn niet geboren in deze wereld om niets te doen. Het zijn in de eerste plaats jagers en beschermers. Hoewel hun jachtinstincten door de domesticatie door de mens misschien al getemd of zelfs slapend zijn, zit hun drang nog steeds ergens verborgen in hun systeem, wachtend om wakker gemaakt te worden. Dit is het basisprincipe waarom er hondentrainers bestaan en waarom veel honden heel gelukkig lijken met hun prestaties.
Door uw huisdier een rugzak te geven, geeft u het een zinvol bestaan. Het weet dat het een taak heeft uit te voeren, en die taak is het dragen van zijn spullen of zelfs sommige van uw spullen in zijn rugzak. Of het nu gaat om droogvoer, een waterfles, hondensnoepjes, een voerbak of een ander voorwerp dat gemakkelijk in de rugzak past, de inhoud is bedoeld voor uw huisdier. En hoewel het meest voor de hand liggende effect van werken het besteden van fysieke energie is, kan het ook zorgen voor voldoende mentale stimulatie. Dit helpt honden worden beter afgeronde dieren met zeer weinig gedragsproblemen, als die er al zijn.
2. Efficiëntere manier van lichaamsbeweging
We hebben hierboven vermeld dat het meest voor de hand liggende effect van werk het gebruik van fysieke energie is. Dit kan ook worden gelijkgesteld aan een vorm van lichaamsbeweging. Het goede nieuws is dat wanneer u een tas op de rug van uw huisdier doet en deze vult met precies de juiste hoeveelheid spullen die uw huisdier kan dragen, u in wezen weerstand biedt aan het werk van uw hond.
Een gewone wandeling in het park kan bijvoorbeeld ongeveer 100 calorieën per uur verbranden. Maar geef uw huisdier een rugzak gevuld met een aantal van zijn essentiële spullen en deze gewone wandeling kan onmiddellijk zien een toename van het aantal verbruikte calorieën. Niet alleen is er een verhoging van het energieverbruik, maar uw hond bereikt dit calorieverbruik ook in een veel kortere tijd. In ons voorbeeld van 100 verbrande calorieën per uur, kunnen diezelfde 100 calorieën binnen de eerste 30 tot 45 minuten verbrand worden met de toevoeging van gewichten op de rug van uw hond. Dit maakt hondenrugzaklopen een efficiëntere manier om te sporten en de fitnessdoelen van uw huisdier te bereiken.
3. Bouwt en toniseert spieren
Als u bekend bent met weerstandstraining, dan kent u de voordelen van een rugzak voor uw hond. Het gewicht van de inhoud – droogvoer, traktaties, kom en fles, en dergelijke – is wat het weerstand geeft. Dit is waar uw hond tegen moet werken. Aangezien uw hond technisch gezien op de grond onder zijn poten moet duwen om het gewicht op zijn rug te tillen, zullen zijn spieren worden gespannen, vooral in de poten. Ook de spieren van de rug worden getraind.
Uw hond helpen zijn spieren op te bouwen kan op vele manieren helpen. Hij kan zich beter bewegen, wat zich vertaalt in meer plezier voor uw huisdier. De spieren van het hart worden ook sterker, waardoor zuurstof en voedingsstoffen efficiënter naar de verschillende cellen van het hondenlichaam kunnen worden gebracht. Dit helpt het algemene uithoudingsvermogen of uithoudingsvermogen te verbeteren, waardoor uw huisdier grotere afstanden kan afleggen.
4. Zorgt voor mentale stimulatie
Een van de effecten van werken is dat je geest gestimuleerd wordt. Zo is het ook met honden. Wanneer ze de kans krijgen om hun eigen spullen te dragen, geef je ze in wezen een mentale uitdaging. Dit helpt bij het verminderen, zo niet elimineren, van een verscheidenheid aan ongewenst hondengedrag, zoals overmatig blaffen, destructief kauwen en nog veel meer.
Werk verschuift de focus van honden op de taak bij de hand. Ze weten dat als ze niet nadenken over de manier waarop ze de last op hun rug dragen, ze niet in staat zullen zijn om hun eigenlijke doel te vervullen. Dierengedragsdeskundigen zeggen dat een gefocuste geest de sleutel is tot het vermijden van verveling bij honden. Het is een vaststaand feit dat verveling bij honden aan de basis ligt van veel gedragsproblemen bij honden. Wanneer een hond zich verveelt, probeert hij deze saaiheid te verdrijven door dingen te doen die u hem misschien niet gunt. Als zodanig, wanneer u uw pup wel een rugzak geeft, zal het dit zien als zijn taak en zal het er alles aan doen om dit doel te dienen.
5. Draagt de eigen uitrusting of spullen van uw huisdier
U bent zeker niet de ezel van uw huisdier, of wel? We houden allemaal zo veel van onze huisdieren dat we bereid zijn alle denkbare accessoires en items die ze hebben of nodig hebben mee te nemen wanneer we reizen. Van waterflessen tot etensbakjes tot hondensnoepjes en zelfs hun voorraadje droogvoer voor meerdere dagen, we kunnen al deze dingen in hun tas stoppen. Dit leert onze huisdieren ook om te werken voor hun behoeften: ze moeten drinken, dus moeten ze hun eigen waterfles meenemen; ze moeten eten, dus moeten ze hun eigen droogvoer meenemen. Misschien wilt u zelfs een draagbare hondenslaapzak voor onderweg in de rugzak meenemen, zodat ze overal waar u besluit te stoppen en uit te rusten, direct kunnen slapen.
Als algemene regel geldt echter dat u niet te veel spullen in de rugzak moet stoppen: niet meer dan 10 tot 20 procent van het gewicht van uw huisdier. Bijvoorbeeld, als uw hond 20 pond weegt, mag hij niet meer dan 4 pond aan spullen of uitrusting dragen. U moet ook rekening houden met de leeftijd van uw hond, zijn lichaamsgrootte en eventuele bestaande medische aandoeningen. Oudere honden, bijvoorbeeld, hebben vaak minder kracht. Geef hem daarom een maximale belasting van ongeveer 10 procent van zijn eigen gewicht.
6. Draagt ook een deel van uw uitrusting of spullen
Als je een echt grote werk hond, kunt u een hond rugzak die groter is dan normaal, maar nog steeds geschikt voor uw huisdier. U weet wat dit betekent: u kunt één of andere opslagruimte in de zak van uw huisdier gebruiken om sommige van uw dingen in te stoppen. Denk er wel aan dat u uw hond geen lading mag laten dragen die meer dan 20% van zijn lichaamsgewicht weegt; anders riskeert u uw huisdier te verwonden.
Voor sommige baasjes lijkt dit misschien een wreed idee. Maar we moeten allemaal onthouden dat honden het gelukkigst zijn als ze een doel kunnen dienen. En hoewel het dragen van sommige van onze spullen kan worden geïnterpreteerd als egoïstisch, houden onze honden juist van de mentale uitdaging en de mogelijkheid om te laten zien wat ze kunnen. Ze weten dat we ze werk geven omdat we in hun capaciteiten geloven. Onze viervoetige metgezellen zijn gek op menselijke aandacht. Zolang we de grenzen in acht nemen van wat hun lichamen kunnen bereiken, zou het perfect in orde moeten zijn om ze wat van onze spullen te laten dragen.
7. Een goede workout betekent een betere nachtrust
Heeft u ooit al eens aan fitness gedaan? Misschien een rondje van 10 mijl joggen voor je er een punt achter zet? Heeft dat je beter slapen? Lichaamsbeweging verbetert de bloedcirculatie en ontspant de spieren. Dit komt bovenop de golf van natuurlijke endorfines die door de hersenen worden vrijgegeven, waardoor u een gevoel van tevredenheid, of geluk, krijgt. In het algemeen ben je meer in vrede en krijg je die broodnodige slaap om zowel je lichaam als je geest op te laden voor de slopende dag die voor je ligt.
Hetzelfde geldt voor honden. Als je ze iets geeft om aan te werken, zullen ze zich veel beter voelen. Hun spieren zijn meer ontspannen en het endorfinegehalte in hun hersenen neemt toe. Dit geeft hen een gevoel van kalmte en een algemeen ontspannen gevoel, wat resulteert in een rustgevende slaap. En zoals u weet, een hond die goed slaapt, betekent dat u ook beter slaapt. Een goed uitgeruste hond kan ook andere positieve dingen teweegbrengen in zijn bestaan, zoals een beter temperament en een meer ontspannen, vriendelijkere houding.
8. Draagt hondenpoepzakjes
Het kan gebeuren dat tijdens een van uw avonturen met uw huisdier, het zichzelf zal moeten gaan ontlasten. U bent dan wel buiten, maar toch wordt er van u verwacht dat u uw verantwoordelijkheid als huisdier-ouder en als verantwoordelijk lid van de samenleving uitvoert. Met andere woorden, er wordt van u verwacht dat u de uitwerpselen van uw hond bij u draagt. De uitwerpselen van onze honden zijn niet echt steriel. Ze bevatten ziektekiemen die kunnen worden overgedragen op andere honden en zelfs mensen. In het onwaarschijnlijke geval dat andere avonturiers langs hetzelfde pad komen als u en uw hond, kunnen ze op de uitwerpselen stappen en de persoon vervloeken die hun huisdieren op zulke plekken heeft laten poepen.
Hondenpoep bevat, zoals gezegd, bacteriën, virussen en parasieten die kunnen worden overgedragen op andere honden, dieren en zelfs andere personen die op die plek passeren. Zo niet, dan kunnen deze micro-organismen zich op andere manieren verspreiden en zelfs de bodem verontreinigen. Chemicaliën en stoffen uit hondenpoep kunnen de waterbodem onder de grond bereiken en de waterbron verontreinigen voor gemeenschappen in de buurt. U moet dus uw steentje bijdragen aan het tegengaan van de verspreiding van gevaarlijke micro-organismen in de poep van uw hond door zelf hondenpoepzakjes mee te nemen. En tenzij u het niet erg vindt om ze in uw zak of uw eigen rugzak te stoppen, kunt u ze beter in de rugzak van uw huisdier stoppen, zodat u ze bij thuiskomst op de juiste manier kunt weggooien.
9. Uw huisdier kan met u mee op meer uitstapjes
Niet iedereen houdt van backpacken of zelfs kamperen in het bos. Maar voor degenen die dat wel doen, is niets aangenamer dan hun hond mee te nemen. Met een hondenrugzak kan uw pup mee op veel van uw uitstapjes om het eenvoudige feit dat de dingen die ze gaan gebruiken in hun rugzak zullen zitten, niet in de uwe.
Reizen en op avontuur gaan met uw huisdier kan een heleboel dingen doen om de band tussen u en uw hond te versterken. Het brengt jullie dichter bij elkaar. Maar misschien nog belangrijker, door te wandelen en te reizen met uw huisdier, leert u meer over hun capaciteiten en algemene temperament.
Bekijk onze gids over Motorfiets Hondendrager.
10. Verhoogt de zichtbaarheid van uw hond
Heeft u ooit geprobeerd om uw hond te zien door het hoge gras? Hoe zit het met een donker gekleurde hond diep in het bos? Het is echt niet zo gemakkelijk om onze honden te zien als ze buiten zijn, omdat de kleur van hun vacht kan worden gemaskeerd door hun omgeving. Zeker, het zijn geen kameleons, maar meestal kost het ons veel moeite om ze in de gaten te houden. Zodra de zon ondergaat, wordt hun zicht ook minder.
Rugzakken voor honden zijn meestal voorzien van reflecterende strips of banden die de zichtbaarheid van uw huisdier vergroten, zelfs bij weinig licht. Veel rugzakken zijn ook ontworpen met felle kleuren om de aandacht te trekken. Zelfs als uw hond honderden meters ver weg is, is het nog steeds heel gemakkelijk om een fel oranje stip te zien in een zee van groen of bruin.
Hondenrugzakken zijn een geweldige manier om samen met uw hond van uw avonturen in de buitenlucht te genieten. En terwijl sommige huisdier ouders kunnen kiezen voor hond rugzak dragers, velen liever hond rugzakken, omdat ze komen met meer voordelen. Deze omvatten het geven van honden werk, helpen bij de uitoefening, en het verstrekken van hen met een gevoel van doel. En laten we niet vergeten de eenvoudigste van de redenen ook: ze helpen ons dragen minder dingen als ze toestaan dat onze huisdieren om hun eigen essentiële dragen!

Te overwegen kenmerken van de hondenrugzak

Bij het kiezen van de juiste rugzak voor uw huisdier, zijn er verschillende dingen die moeten worden overwogen. Hier zijn er enkele van.

Capaciteit

Als u voor meerdere dagen op avontuur gaat, heeft u een hondenrugzak nodig met een grotere capaciteit dan normaal. Als je maar een dag gaat wandelen, is een lichtere zadeltas een perfecte keuze.

Spreiding van de lading

U moet op zoek naar een systeem met ten minste 5 verstelpunten om te helpen de lading haaks op de rug van uw hond. U wilt niet dat de rugzak uit zichzelf verschuift of draait terwijl u en uw pup aan het wandelen zijn. Het is ook belangrijk om een rugzak voor honden te zoeken die de belasting niet rechtstreeks op de ruggengraat van het dier legt.

Weerbestendigheid

Terwijl het stoffen paneel idealiter van waterdicht materiaal moet zijn, moet u ook aandacht besteden aan de sluitsystemen zoals de rits. Deze moet water buiten kunnen houden, zodat de spullen van uw hond in de tas veilig en droog blijven. Sommige hoogwaardige tassen zijn zelfs voorzien van afvoergaten, zodat bij ongelukjes het vocht in de tas sneller kan worden afgevoerd.

Verwijderbare zadeltassen

Het opzetten van een hondenrugzak kan een hele uitdaging zijn, want het vereist wel wat werk. Maar als u de tas niet verwijdert wanneer uw hond hoort te rusten, belast u uw hond in wezen onnodig. Daarom is het een goed idee om te kiezen voor een model met afneembare zadeltassen, zodat u het tuigje om het lichaam van uw hond kunt houden en alleen de lading van het lichaam kunt verwijderen. Dit geeft u ook veelzijdigheid in het gebruik van de hondenrugzak, aangezien hij kan worden gebruikt als een gewoon hondentuig voor dagelijks gebruik.

Compressiesysteem

Een compressiesysteem zal helpen om de tas dichter tegen het lichaam van uw hond aan te trekken, waardoor de zadeltas niet gaat floppen en uw huisdier een veel smallere horizontale ruimte krijgt. Hierdoor kan uw pup zich veilig door struiken, heesters en andere grondkenmerken bewegen die aan de tas kunnen blijven haken.

Bevestigingspunten voor riem en uitrusting

Tenzij u er zeker van kunt zijn dat uw hond 100% van de tijd op u is gericht, hoeft u niet te zoeken naar tassen met bevestigingspunten voor een riem. Maar omdat de meeste honden graag ronddwalen en het terrein uittesten, raden we aan te zoeken naar rugzakken met meerdere bevestigingspunten, waaronder één voor de riem.
Bekijk enkele hondenriem gidsen, zoals Dubbele Hondenriem, Hondenfietsriemen, Hands-Free Hondenriemen en Intrekbare Hondenriemen.

Ingebouwd hydratatiesysteem

Vergeet het drinkwater van uw hond niet. De meeste hondenrugzakken worden geleverd met flessenhouders, hoewel sommige high-end rugzakken een ingebouwd waterblaassysteem hebben, compleet met een slang. Zo niet, dan kunt u altijd nog gaan voor een hondenzadeltas die groot genoeg is om de drinkbak van uw huisdier te herbergen.

Zadeltas met voorlader

Het sterkste deel van de hond zit in zijn torso. Daarom kunt u het beste kiezen voor een tas die ontworpen is als een front-loaded rugzak.

Reflecterende oppervlakken

Of het nu gaat om een volledig taspaneel of een eenvoudige strip of bies op de tas, het hebben van reflecterende oppervlakken zal de veiligheid verhogen, vooral bij weinig licht. Als uw eigen rugzak al reflecterende randen heeft, of als u niet ‘s avonds wandelt, is een reflecterende doggie bag geen must.

Wasbaar stoffen materiaal

Wanneer u naar buiten gaat, is het onvermijdelijk dat vuil, stof en regen u verplichten de rugzak van uw huisdier schoon te maken. Het is dus belangrijk om te zoeken naar een tas die gemaakt is van wasbaar materiaal. Bovendien wilt u misschien iets dat schuur-, vuil- en UV-bestendig is.

Hoe meet u uw hond

Er is één zeer belangrijke maat bij het kiezen van een rugzak voor uw huisdier – hun omtrek of omtrek. Afhankelijk van de rugzak die u gaat kopen, moet u de nek-, borst- en buikomvang van uw hond opmeten. Om dit te doen, hebt u een meetlint nodig.
Wikkel het meetlint rond de basis van de nek van uw hond en noteer de cijfers. Voor de borstomtrek legt u het meetlint op het gedeelte van de borst van uw hond dat van opzij gezien het breedst is. Wikkel het meetlint rond dit gedeelte om de borstomtrek te bepalen. U kunt hetzelfde doen met de buikstreek van uw huisdier, hoewel de meeste hondenrugzakken hier al rekening mee houden zodra u de borstomtrek van uw hond heeft bepaald.

Deze teksten vind je misschien ook leuk

Veilig op reis met je hond

Als je je volgende reisplannen aan het maken bent, vergeet dan niet ervoor te zorgen dat het veilig en comfortabel is voor je huisdier. Als