Veilig op reis met je hond

Als je je volgende reisplannen aan het maken bent, vergeet dan niet ervoor te zorgen dat het veilig en comfortabel is voor je huisdier. Als ze het grootste deel van de tijd alleen thuis zullen blijven zonder toegang tot voedsel of water, dan is het waarschijnlijk het beste om een verzorger voor ze te regelen – maar als er in hun woonplaats andere opties zoals pension beschikbaar zijn voor je wegreist van huis- aarzel dan niet! Zoals altijd bij het aangaan van elk nieuw avontuur met een dierlijke metgezel: vraag aanbevelingen van de dierenarts waar je heen wilt gaan; weet van tevoren welke inentingen moeten worden bijgewerkt, zodat tijdens het vervoer de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen worden genomen; neem stevig (maar zacht) speelgoed mee waar dieren dol op zijn plus traktaties en favoriete voorwerpen zoals dekens en kauwstokken.

Reizen per auto

Net als jij vindt je hond het niet prettig om in de auto te reizen. Maar ze hebben misschien geen keus als dat nodig is om ze van punt A naar punt B en weer terug te brengen. Gelukkig voor jullie beiden zijn er manieren om je pup zo veilig mogelijk te laten zijn tijdens hun reis met wat voorbereiding en door deze tips te volgen:
Een autobench is een optie die meer ruimte biedt dan de hele dag aan een ongemakkelijk gordeltuig te zitten – plus honden kunnen zich beter concentreren als ze rustig zijn! Het biedt ook extra veiligheid omdat kratten elke kans op afleiding van bestuurders rond bochten of heuvels voorkomen terwijl ze wanhopig uit verveling aan hun opsluiting proberen te ontsnappen..

Samen met je hond fietsen

Als je je hond wat beweging wilt geven maar er de tijd of energie niet voor hebt, is een fietskar perfect voor jullie beiden! Niet alleen kan Fido zo genieten van alle voordelen van een ritje in de buitenlucht zonder moe te worden van het erlangs rennen, maar als hij braaf genoeg is en voldoende kracht en uithoudingsvermogen heeft dan helpt dit ook ons. Klinkt als een dubbele win-win in ons boek!

Deze teksten vind je misschien ook leuk

met je hond in de auto op reis
My Blog

Samen met je hond in de auto op reis

Veel baasjes van huisdieren willen hun hond overal mee naartoe nemen. Maar als je een drukke en actieve levensstijl hebt, kan dat moeilijk zijn vanwege